Business is booming.

Ігор Коломойський підозрюється в афері на 20 мільйонів доларів

592

За інформацією видання “Наші гроші” з посиланням на Kyiv Post, компанія «NT Marine», пов’язана з білоруським олігархом Миколою Вороб’єм , намагається стягнути борг в розмірі $20 млн з фірми «Sanderlyn», яка є афільованою з бізнесменом Ігорем Коломойським. Повідомляється, що в квітні цього року поліція Ізраїлю відкрила кримінальне провадження за фактом шахрайства.

Як пише «Kyiv Post», 14 жовтня 2019 р., компанія «Sanderlyn», зареєстрована на Кіпрі, підписала угоду з естонською «NT Marine» на постачання 320 тис тон вугілля в Україну. Ціна питання $25 млн, або $78 за тонну. Протягом трьох тижнів «NT Marine» відвантажила вугілля в Україну. Вугілля в підсумку було перепродане «Центренерго». «Sanderlyn» внесла передоплату $5 млн. Решту $20 млн «Sanderlyn» відмовилася платити, посилаючись на те, що «Центренерго» не сплатило постачання вугілля.

Зв’язок Коломойського і «Sanderlyn» простежується через фірму «Синтез Ойл» Коломойського. Кіпріотка Євтихія Ксенофонтос є номінальним власником «Синтез Ойл» через кіпрські офшори. Вона ж вказана директором «Sanderlyn».

- Advertisement -

«NT Marine» хоче стягнути гроші через суд. Офіційно компанія належить громадянину Естонії Олексію Чулецю, якого балтійські ЗМІ пов’язують з олігархом Миколою Вороб’єм, який наближений до білоруського диктатора Олександра Лукашенка. Джерело, близьке до «NT Marine» підтвердило, що компанія належить Вороб’ю.

Як писали ЗМІ, через рейдерські дії олігарха Ігоря Коломойського по відношенню до канадського інвестора в зелену енергетику, який побудував сонячну станцію під Нікополем (Дніпропетровська обл.), Україна втрачає інвестиції та погіршує відносини з США та Канадою.

Про це у Facebook написав депутат Київської міської ради від «Голосу» Григорій Маленко.

«Не так давно «улюблений» олігарх президента відключив від електромереж цілу мережу сонячних станцій TIU Canada у Нікополі. Сталося це тому, що господар Нікопольського феросплавного заводу Ігор Валерійович вважає, що це все його вотчина — і західному бізнесу з чесними правилами тут не місце»

– написав депутат.

- Advertisement -

Comments
Loading...