Business is booming.

Проєкт драмеді «Шалені бджолярі» отримав три відзнаки на двох міжнародних кінофестивалях

278

«Шалені бджолярі» задумувались як 8-серійний серіал про вимушеного переселенця з Луганщини, який хоче розвивати медовий бізнес в центральній Україні та стикається з різноманітними драматичними і комедійними перипетіями. За мотивами проєкту також вже написаний сценарій повнометражного ігрового фільму. Про це порталу «Нове українське кіно» розповіли творці стрічки. «Подавали «Шалених бджолярів» на конкурс соціально вагомого контенту про єдину і різноманітну Україну PITCH.UA2, який проводився за підтримки державної агенції США з міжнародного розвитку USAID. Проєкт сподобався міжнародному журі, тому що піднімав актуальні проблеми війни на сході України, проблеми вимушених переселенців з Донбасу та їх адаптації до нового життя, тому переміг і отримав фінансування на зйомки пілотної серії у сумі $50 000», – говорить сценарист фільму Олексій Комаровський («Я, Побєда і Берлін»).

Зйомки пілоту за участю Сергія Калантая та Олега Коркушко відбулися влітку минулого року під Києвом і в Києві.

За сюжетом до села на Полтавщині приїздить 25-річний Макс Коваленко з Луганщини і хоче облаштувати тут власну пасіку. Він був змушений завантажити вулики з бджолами на автопричеп та терміново виїхати від війни, що розпочалася на Сході України. На блок-посту бджоли кусають сепаратистів, допомагаючи господарю уникнути обшуку і опинитися на безпечній території. В селі тутешні пасічники Вітьок і Сан Санич зустрічають нового колегу відверто недружньо. Шалено конкуруючи між собою, вони ситуативно об’єднуються проти нового конкурента…

- Advertisement -

Дивіться трейлер фільму «Шалені бджолярі»:

“Оскільки вітчизняні телеканали поки, на жаль, не виявили зацікавленості у зніманні серіалу, «Шалені бджолярі» вирушили в самостійну мандрівку міжнародними кінофестивалями в категорії Feature Film”, – повідомили творці стрічки. Так на Міжнародному Alternative Film Festival (Торонто, Канада) фільм був номінований у п’яти номінаціях і переміг у двох, як Найкраща режисура і Найкраща операторська робота.

Після цього фільм потрапив на Indie Movies Spark Film Festival (Утрехт, Нідерланди), де виборов нагороду як “Most Unique Feature Film”.

Режисер стрічки – Ярослава Кузьменко, сценарій – Олексій Комаровський, оператор-постановник – Маркіян Канюка, продюсери – Олег Артамонов, Євген Гулечко.

За мотивами «Шалених бджолярів» також написаний сценарій повнометражного ігрового фільму в жанрі драмеді, який нещодавно пройшов технічний відбір на 17 пітчинг Держкіно.

- Advertisement -

Comments
Loading...