Business is booming.

У Маріїнському парку покажуть документальний фільм про кримських татар «Самоповернення в Крим»

287

Кіно покажуть на літній сцені Міського саду Києва, яку ще називають «Мушля». Про це повідомляє ТК «Київ» з посиланням на КримSOS та Меджліс кримськотатарського народу.

Показ документального фільму «Самоповернення в Крим» пройде саме у Міжнародний день корінних народів світу – 9 серпня. Перед сеансом відбудеться дискусія. Початок обговорення- 19:30, початок показу – о 21:00. Місце збору – літній театр «Мушля».

Kyiv Media
«Мушля»

- Advertisement -

Сюжет фільму

На зламі 80-их і 90-их кримські татари масово поверталися в тоді ще радянський Крим, де стикалися з протидією з боку і місцевої влади, і населення, нацькованого пропагандою. Доводилося постійно “проводити уроки історії” та пояснювати місцевим, що вони також мають право вважати Крим своєю єдиною батьківщиною.

У фільмі зібрані історії “самоповернення” різних кримськотатарських родин, які починали нове життя в однаково важких умовах: без права на житло та землю, гідну роботу за освітою і з шаленим опором ще радянської бюрократії. Багатьом з них довелося вдруге втратити рідний дім після окупації півострова Росією у 2014-му.

Серед героїв фільму: ветерани кримськотатарського руху Ульвіє Аблаєва, Ільвер Аметов, режисер Ахтем Сеітаблаєв, а також переселенці Ерфан Кудусов, Ескендер Буджуров, Ельміра Катакі, Сєіт-Яг’я Казаков, Лєране Хейбуллаєва.

Авторки фільму: Наталя Гуменюк, Анна Цигима.

- Advertisement -

Comments
Loading...