Business is booming.

Наслідки пожежі в Михайлівському костьолі в Києві: пошкоджено орган та внутрішнє оздоблення

416

Внаслідок пожежі 3 вересня помітно постраждало внутрішнє оздоблення будівлі костелу Святого Миколая на вулиці Великій Васильківській у Києві. Як передає “Новинарня“, це можна побачити з фото, поширених прес-службою ДСНС.

“Вогнем частково пошкоджено орган та внутрішнє оздоблення костьолу. Жертв та постраждалих немає”, – сказано в повідомленні на сайті Держслужби з надзвичайних ситуацій ввечері в п’ятницю.

Як можна побачити на фото, в соборі впала центральна люстра.

- Advertisement -

Зазначається, що ввечері 3 вересня до ДСНС надійшла інформація, що в Печерському районі столиці по вул. Велика Васильківська 75 у костелі Святого Миколая в органному залі виникла пожежа.
О 22:40 пожежу було локалізовано, о 23:26 – ліквідовано.

До гасіння залучались 80 осіб та 16 одиниць техніки ДСНС.

Міністр культури й інформаційної політики Олександр Ткаченко написав з цього приводу: “Пожежа в костелі святого Миколая в Києві – ситуація, яка потребує безумовної, нагальної уваги та розслідування.
Щодо деталей: загоряння виникло під час репетиції. Площа пожежі – 80 кв м. Але ключове – по-перше, її ліквідовано без жертв. По-друге, значної шкоди будівлі не завдано.
Окреме питання – ступінь пошкодження органу. Наразі працюємо над цим, і до розслідування вже підключилась Нацполіція. І головне – ми вже з’ясовуємо причини загоряння”.

Міністр зазначив, що ще повідомить більш предметні деталі й триматиме розслідування ситуації під особистим контролем.

Як відомо, костьол Святого Миколая в Києві побудований у стилі неоготики архітектором Владиславом Городецьким у 1899-1909 роках.
З 1980 року будівля використовується як Будинок органної та камерної музики.

- Advertisement -

Comments
Loading...