Business is booming.

Агія Загребельська: Три незалежні члени наглядової ради «Нафтогазу» подали у відставку, в тому числі, через вплив олігархів Коломойського на компанію та Фірташа – на газовий ринок.

1 424

В травні цього року після призначення Вітренка на посаду керівника «Нафтогазу» в програмі «Зворотній відлік» я задала йому два питання:
⁃ і з приводу паразитування Коломойського на державній «Укрнафті»;
⁃ і з приводу продажу газу фірташівцям за ціною суттєво нижчою ніж іншим гравцям ринку.

Юрій Вітренко тоді заявив, що:
⁃ найближчим часом конкурс на відбір незалежного від Коломойського керівництва «Укрнафти» буде проведено;
⁃ а контракти з фірташівцями приведені у відповідність до вимог антимонопольного законодавства.
Зараз ми входимо в новий опалювальний сезон з тими самими проблемами, тільки у більш гіперболізованому вигляді.
Фірташ продовжує контролювати ринок газу.
При цьому має тісні зв’язки з Росією.

Додамо до цього добудову «Північного потоку – 2», зростання в геометричній прогресії світових цін на газ та ризик шантажу з боку держави-агресорки. І заява членів наглядової ради НАК стає вже не про економіку та монополії, а про загрозу національній безпеці.

- Advertisement -

Коломойський продовжує контролювати «Укрнафту» та ринок виробництва вітчизняного пального.
При цьому останні журналістські розслідування свідчать про нарощування бізнес-зв’язків між структурами Коломойського та Росією.

Додамо до цього, що основними імпортером пального в Україну є Путін та Лукашенко. І заява членів наглядової ради НАК і в цій частині свідчить про загрозу національній безпеці України.
Що цікаво, у цій же заяві члени НГ кажуть, що голова «Нафтогазу» залежний від уряду і Офісу президента, і на компанію здійснюється постійний тиск.

Отже, якщо Коломойський та Фірташ продовжують впливати на компанію та зберігають свою монополію, попри залежність як «Нафтогазу», так і Антимонопольного комітету від Банкової, про що це свідчить?

Хіба не про те, що поки ми зайняті переглядом видовища навколо маразматичного законопроєкту про олігархів, Банкова, маючи абсолютну владу, використовує її на користь Коломойському, Фірташу та на радість агресору?

Посилання на заяви членів НГ:
https://bit.ly/3yZz1Jy

Автор: Агія Загребельська, державна уповноважена антимонопольного комітету України у 2015—2019, засновниця Ліги антитрасту.

- Advertisement -

Comments
Loading...