Business is booming.

Справа націоналізації Приватбанку. Апеляційний суд відкрив можливість повернення банку колишнім власникам

1 743

Північний апеляційний господарський суд 11 жовтня задовольнив апеляційну скаргу колишнього акціонера ПриватБанку Олександра Дубілета на рішення Господарського суду м. Києва, , який закрив справу про скасування націоналізації «Приватбанку». Тобто, станом на сьогодні зберігається можливість для колишніх акціонерів фінустанови, включно з Ігорем Коломойським та Генадієм Боголюбовим, повернути собі цей банк.

Рішення суду першої інстанції було прийнято на основі так званого «антиколомойського» закону № 590-IX.

Північний апеляційний госпсуд задовольнив апеляційну скаргу Дубілета А.В. на ухвалу госпсуду Києва (…) про припинення провадження на підставі (…) закону № 590-IX і скасував постанову від 2 червня, попри пряму вказівку закону № 590-IX про необхідність закриття подібного роду справи за позовом колишнього власника банківської установи, який виведений з ринку або ліквідовано

– йдеться в повідомленні пресслужби банку.

- Advertisement -

Як відомо, Дубілет позивався до «Приватбанку», Мінфіну та Фонду гарантування. Він вимагав визнати незаконним договір про придбання акцій банку державою за одну гривню під час його націоналізації у 2016 році. За інформацією фінустанови, це лише одна справа із понад півсотні, які ініціювали колишні акціонери фінустанови, намагаючись оскаржити процедуру націоналізації «Приватбанку» і повернути конвертовані у капітал банку гроші.

Нагадаємо, колишній глава правління «ПриватБанку» Олександр Дубілет потрапив за ґрати в Ізраїлі. Також зазначалось, що наприкінці липня Апеляційна палата ВАКС задовольнила скаргу адвокатів підозрюваного і скасувала рішення про заочний арешт Дубілета.

Також, як повідомляє сторінка ініціативи #HelpTIU, 20 жовтня о 13:30 Північний апеляційний господарський суд розглядатиме питання рейдерської атаки Ігоря Коломойського на сонячну електростанцію в місті Нікополь, збудовану канадським інвестором українського походження Майклом Юрковичем.

Коломойський думає, що через його юридичні маневри і затягування часу ми відступимося та дозволимо йому продовжувати свій наступ. Для цього олігарх хоче, щоб справу TIU Canada розглядали в Дніпрі, де лояльні до нього суди швидко її поховають. Скажуть, що це нормально – перекривати підприємству доступ до електромережі, щоб потім по-рейдерськи його захопити. І так дозволять Бєні заволодіти сонячною електростанцією під Нікополем TIU Canada.

– йдеться в анонсі акції.

- Advertisement -

Comments
Loading...