Business is booming.

Кіпр позбавляє громадянства 45 осіб, серед яких можуть бути відомі українці-олігархи

338

Уряд Кіпру у п’ятницю, 15 жовтня, ухвалив рішення про скасування громадянства, наданого 45 іноземним громадянам у рамках суперечливої програми, яка дозволяла отримувати паспорт в обмін на певну суму інвестицій в країну. Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Cyprus-Mail.

“Кабінет міністрів вирішив розпочати процедуру відкликання громадянства у 39 інвесторів та шести членів їхніх сімей, а також скасувати попереднє рішення Кабінету міністрів про натуралізацію інвестора та члена його сім’ї”, – сказав речник уряду Кіпру Маріос Пелеканос.

За його словами, відповідне рішення ухвалене після проведення незалежної перевірки програми, яка дозволяла отримувати громадянство Кіпру в обмін на інвестиції в країну.

- Advertisement -

Пелеканос також додав, що уряд проведе перевірку шістьох власників “золотих паспортів” та продовжуватиме моніторити ще 47 осіб.

За словами джерел в уряді, особи, яких позбавлять громадянства, не отримують компенсацію, проте зможуть зберегти право власності на свою нерухомість.

Нагадаємо, 7 вересня 2020 року кіпрська газета Politis опублікувала імена 34 власників “золотих паспортів”, до правомірності видачі яких виникли питання у кіпрської влади. У списку були вказані імена сімох громадян України: бізнесмен Ігор Коломойський, його дружина Ірина та донька Анжеліка; партнер Коломойського по бізнесу Геннадій Боголюбов, бізнесмен Костянтин Григоришин, один із засновників корпорації “Індустріальний союз Донбасу” Віталій Гайдук та його дружина Олена.

З 1 листопада 2020 року уряд Кіпру припинив дію програми надання громадянства іноземцям в обмін на значні інвестиції в країну.

- Advertisement -

Comments
Loading...