Business is booming.

На сайті Верховної Ради почали збирати підписи за петицію щодо застосування санкцій до олігарха Ігоря Коломойського

1 824

Як ми вже повідомляли, депутатське об’єднання “Справедливість” зареєструвало у Верховній Раді постанову про накладення санкцій на олігарха Ігоря Коломойського. Постанову було розроблено за участі Руху Опору Капітуляції та народних депутатів. 5 жовтня її було зареєстровано в парламенті.

Оскільки зареєстровану постанову депутати не розглядали, 18 жовтня було зареєстровано петицію на сайті Верховної Ради, з вимогою до Верховної Ради України підтримати проект постанови №6130 від 5 жовтня 2021 року щодо застосування санкцій проти олігарха Ігоря Коломойського.

В обгрунтуванні наводяться наступні аргументи:

- Advertisement -

  • За наявною інформацією, Коломойський торгував вугіллям з Росією та її окупаційними адміністраціями – так званими “ДНР” та “ЛНР”. Таким чином, відбувалося фінансування збройної агресії проти України.
  • Відповідно до журналістських розслідувань Pandora Papers, Коломойський причетний до виведення коштів з ПриватБанку в офшори.
  • У 2018 році олігарх погрожував позбавити країну питної води, вимагаючи знижок на газ для своїх підприємств. Будучи монополістом, він зупинив постачання рідкого хлору, необхідного для очистки води.
  • Коломойський створив паливний картель з понад 170 компаній, що дозволило йому утворити монополію на ринку та штучно завищувати ціни на пальне для населення.
  • Канал олігарха “1+1” став майданчиком для російської спецоперації, метою якої була дискредитація України, підрив допомоги з боку США та послаблення міжнародної проукраїнської коаліції. Йдеться про оприлюднення «плівок Деркача», де записано нібито перемовини президента Петра Порошенка та віце-президента США Джозефа Байдена.

Відповідно до пункту 1 статті 5 Закону України «Про санкції», пропозиції щодо застосування санкцій виносяться на розгляд Ради національної безпеки та оборони України Верховною Радою України зокрема.

– йдеться в петиції.

Рух опору капітуляції оприлюднив детальну інструкцію щодо підписання петиції:

  1. Перейти за посиланням на сторінку петиції:https://itd.rada.gov.ua/services/Petition/Index/9833
  2. Авторизуватися. Якщо у Вас ще немає електронного кабінету на сайті петицій, зареєструватися.
  3. Натиснути кнопку “Підписати”.
  4. Вам на пошту надійде лист для підтвердження підпису. Відкрийте його та натисніть на посилання “Підтвердити підпис петиції”. Якщо такого листа не видно, не забудьте перевірити кошик зі спамом.

- Advertisement -

Comments
Loading...