Business is booming.

За які “бойові дії” Руслан Демченко отримав статус УБД?

3 334

Вчора ми повідомили, що у першого заступника секретаря РНБОУ, помічника Президента України та голови Комітету з питань розвідки при президенті Руслана Демченка виявили наявність статусу учасника бойових дій та було опубліковано фото відповідного посвідчення.

Чи є ця інформація правдою чи хтось увів суспільство в оману – дуже легко встановити, надавши офіційну відповідь на це. Зрештою, на фото, яке поширили, є номер і дата видачі, а в нашій цифровізованій державі перевірка у відповідному реєстрі має забрати часу не більше аніж пара секунд.

Але мова не про те. Як справедливо зазначають ті, хто побачив цю інформацію, репутація у пана Демченка достатньо специфічна, як і біографія, і припустити, що він брав участь в бойових діях ПРОТИ Росії достатньо складно. Ми вже оприлюднювали детальну біографію, зараз зупинимося на кількох нюансах:

- Advertisement -

  1. Руслан Демченко є автором і ключовим лобістом сумнозвісних Харківських угод. Це публічна і загальновідома інформація, як і те, що саме ці угоди заклали міну під український Крим.
  2. Журналісти та експерти називають Руслана Демченка безпосередньо причетним до провалу відомої спецоперації по “вагнерівцям”. А головний редактор Цензор.нет прямо називав його російським шпигуном.

Вже коли готувалася ця стаття, з’явилася інформація про те, що генеральний директор Аналітичної групи «Левіафан» Микола Мельник, який і опублікував фото посвідчення учасника бойових дій на ім’я Демченка Руслана Михайловича, подав запит на отримання публічної інформації щодо справжності цього посвідчення та кому належить посвідчення з опублікованим номером.

Мав час і натхнення звернутись до Мінветеранів щодо роз’яснення чи дійсно Перший заступник секретаря РНБО отримав у лютому 2020р. статус учасника бойових дій. В принципі в мене питання і до РНБО. Яким чином в них працює людина, яка підпадає під норми закону “Про очищення влади” Адже за Януковича він був Першим заступником Міністра закордоних справ України, і прямо дотичний до Харківських угод.

написав він в себе на фейсбук.

Також ця ситуація викликала велике обурення в соцмережах та блогосфері.

- Advertisement -

Comments
Loading...