Business is booming.

Скандал з Русланом Демченко: після розслідування “Схем” від Президента вимагають звільнення та покарання за державну зраду

2 339

Програма «Схеми» (спільний проєкт Радіо Свобода і телеканалу UA:Перший) опублікувала докази, які свідчать, що перший заступник секретаря РНБО Руслан Демченко у 2010 році лобіював «харківські угоди», за якими Україна продовжила термін перебування російського Чорноморського флоту в Криму і що обставини підготовки та ратифікації яких на предмет державної зради зараз перевіряє СБУ.

Журналісти оприлюднили раніше невідомі фрагменти зі стенограми закритого засідання комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, учасником якого був Демченко в статусі заступника міністра закордонних справ України. Раніше у МЗС заявляли, що Демченко «не був причетний до підготовки» угод, а секретар РНБО Данілов стверджував, що якщо він «брав участь, то теж має нести відповідальність». Коментувати віднайдені «Схемами» факти Демченко поки відмовився.

Наявність стенограми означає і наявність прямих та беззаперечних доказів в цій справі, які фактично неможливо спростувати. І, отже, секретар РНБО Олексій Данилов має виконати свою обіцянку щодо відповідальності. Принаймні, заклики до цього почали масово з’являтися в ЗМІ та блогосфері. Особливо на тлі скандалу, який розпочався в понеділок з оприлюднення посвідчення учасника бойових дій на ім’я Демченка Руслана Михайловича.

- Advertisement -

– написав в себе політолог Євген Магда.

Також на четвер, 11 листопада анонсована масова акція протесту під стінами Офісу Президента України. Невідомо, чи дійсно ця акція буде масовою, проте до чергової річниці початкуЄвромайдану все менше часу, а отже – напруга в суспільстві зростає. Відомий український журналіст Юрій Бутусов прямо називає Руслана Демченка російським шпигуном і, схоже, Володимиру Зеленському лишилося небагато часу щоб визначитися з рішенням. І нести за нього повну політичну відповідальність.

- Advertisement -

Comments
Loading...