Business is booming.

Антивакцинатори в Греції платили хабарі за щеплення фізрозчином, а лікарі кололи справжню вакцину

1 315

У Греції антивакцинатори давали лікарям хабарі, щоб ті вкололи їм фізрозчин замість препарату від коронавірусу з метою отримання фейкового сертифікату про вакцинацію. Проте медпрацівники вводили цим людям справжню вакцину, боячись відповідальності перед державою за шахрайство з вакцинами, повідомляє Keep Talking Greece.

За один такий укол лікарі та медсестри вимагали 400 євро. Гроші медпрацівники охоче брали, однак щеплювали антивакцинаторів зовсім не “водою”, як домовлялися, а справжнім препаратом. За повідомленнями ЗМІ, у таких угодах брали участь від 100 до 200 центрів вакцинації (з 2000) та близько 300 медпрацівників. За підрахунками, понад 100 тисяч громадян отримали підроблені свідоцтва про вакцинацію незаконними методами.

Зараз в спільнотах антивакцинаторів йде обговорення можливості подати в суд на лікарів за медичне лікування без згоди пацієнта. Проте в цьому випадку їм треба буде зізнаватися у дачі хабаря, що також є тяжким злочином.

- Advertisement -

Антивакцинатори можуть перевірити, яке насправді отримали щеплення, якщо здадуть тест на антитіла. Наявність у аналізі цих антитіл вважатиметься порушенням із боку лікарів, які провели щеплення без фактичної згоди пацієнтів. Але чи зможуть антивакцинатори подати до суду у цьому випадку, адже їм також доведеться визнати, що вони порушили закон і дали хабар.

- Advertisement -

Comments
Loading...