Business is booming.

Гео Леросу вручили підозру за «хуліганство в Раді»

769

У Держбюро розслідувань підтвердили, що народному депутату Гео Леросу сьогодні вручили підозру за непристойний жест на засіданні Верховної ради, у якому брав участь президент Володимир Зеленський. Нардепу загрожує штраф або арешт, пише “Слово і діло”.

Про це повідомила пресслужба ДБР.

«11 листопада 2021 року за дорученням виконувача обов’язків Генерального прокурора вручено письмове повідомлення про підозру народному депутату України за грубе порушення громадського порядку у сесійній залі Верховної ради України», – йдеться у повідомленні.

- Advertisement -

Слідчі ДБР у рамках розслідування кримінального провадження встановили, що 4 листопада Лерос, виступаючи з парламентської трибуни, образливо висловився щодо вищих посадових осіб держави.

«При цьому він не реагував на зауваження головуючого на засіданні, продовжував подібні дії навіть після відключення рішенням головуючого мікрофона. Усвідомлюючи, що його репліка не буде фіксуватися засобами масової інформації, показав непристойний жест, демонструючи зневагу до загальноприйнятих норм моралі та соціального оточення», – звертають увагу в ДБР.

Як заявили у відомстві, така поведінка говорить про те, що мета нардепа Лероса – створити власний медійний та політичний образ, підвищити власну медійну впізнаваність, привернути увагу ЗМІ та суспільства.

Депутата підозрюють у грубому порушенні громадського порядку за мотивами явної неповаги до суспільства (ч. 1 ст. 296 КК України).

Санкція статті – штраф до 4 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт строком до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 5 років.

Досудове розслідування триває, вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

- Advertisement -

Comments
Loading...