Business is booming.

З мітингу під Офісом Президента стартувала безстрокова акція з вимогою звільнення Руслана Демченка з усіх посад (ФОТО, ВІДЕО)

809

З мітингу під Офісом Президента України стартувала безстрокова кампанія, яка має на меті добитися звільнення з усіх посад Першого заступника Секретаря РНБО Руслана Демченка та притягнення його до відповідальності за статтею “Держава зрада”. Окремо йшлося і про необхідність розслідувати факт отримання ним статусу учасника бойових дій. Про це повідомляє “Поштар”, який здійснював пряму трансляцію заходу.

До Президента України Володимира Зеленського звернулися з вимогою невідкладно відреагувати на кричущі та ганебні факти, які стали відомі українському суспільству протягом останніх двох тижнів. І які за всіма ознаками підпадають під визначення «державна зрада».

- Advertisement -

Зокрема, наголошувалося на безпосередній причетності Першого заступника Секретаря РНБО Руслана Демченка до укладання та ухвалення т.зв. «Харківських угод», які відкрили двері для окупації Росією Криму. Також, в зв’язку з офіційним підтвердженням факту отримання Русланом Демченком статусу учасника бойових дій, що є кричущою зневагою до всіх тих, хто брав участь у бойових зіткненнях та операціях, а не просто перебував недалеко від фронту, була озвучена вимога негайного позбавлення його цього статусу та розслідування обставин його отримання.

На думку виступаючих, Президент України зобов’язаний виконати свій конституційний обов’язок та відреагувати на очевидні загрози національній безпеці, пов’язані з перебуванням на високій посаді людини, щодо якої є обґрунтовані підозри в співпраці з окупантом. Особливо враховуючи доступ, який має Руслан Демченко до державної та військової таємниці і активізацію військ РФ на наших кордонах.

В мітингу взяли участь понад сто учасників, зокрема -представники ГО «Національний спротив», Українська альтернатива, Невідомий патріот, Українська народна самооборона, ГО “Сварожич”, ГО “Всеукраїнський рух ветеранів та волонтерів АТО”, ветерани російсько-української війни та інші небайдужі громадяни.

Вимоги мітингу озвучив лідер ГО «Національний спротив» Олексій Сталкер, який зазначив: «Росія готувала агресію проти України десятиріччя. Підвалини окупації Криму були закладені ще в 2014 році Харківськими угодами, коли замість того, щоб вигнати росіян із Криму ми узаконили їх перебування там і дозволили створити там запілля. Кожен хто готував Харківські угоди чи навіть голосував, мають сісти за держзраду, а не працювати в РНБО, як Руслан Демченко.

Поки я воював за цю державу, і був поранений, Демченко налагоджував «вугільні схеми», і держава його визнає учасником бойових дій, а мене – ні. Так не має бути. Кожного такого фейкового ветерана треба саджати».

Мельник Микола, член Української суспільної ініціативи: «Вся проблема України в тому, що за тридцять років незалежності не була побудована сучасна держава. Спочатку нами правили комуністи, потім комсомольці, зараз жовтенята, але всі вони будують пострадянську Україну. І саме через незмінність системи ті зрадники, які 14 травня 2010 року проголосували за Харківські угоди зараз себе дуже комфортно почувають. Руслан Демченко, який їх готував, зараз Перший заступник Секретаря РНБО, Гриневецький очолює Одеську область, Мірошниченко, Лапін, Палиця – всі спокійно сидять в Парламенті, і ми їх утримуємо за свої податки.

У 2014 році суспільство волало: «Хлопці, йдіть на війну, захистить нас, а ми тут побудуємо нормальну державу. Ми свою частину угоди виконали, але я питаю Вас, де та держава, яку нам обіцяли??? Де чесні суди, та працююча правоохоронна система, де бандити в тюрмах??

Нічого цього немає, але є неподобство найвищої проби, Руслан Демченко, який ще й примудрився отримати статус «часника бойових дій»!!! В мене питання до влади! На яких Колчаківських фронтах він воював??? Коли за «вугільні схеми» стали давати УБД???

Демченка треба не просто позбавити цього статусу, а посадити. Демченка – на нари!!!!»

Після перформансу, який символізував російський флот в Криму, який залишився там за безпосередньої участі Руслана Демченка, учасники мітингу передали звернення Офісу Президента, із наступними вимогами:

  • порушити кримінальну справу проти всіх хто готував Харківські угоди, та потім підтримав їх у сесійній залі Верховної Ради України!
  • звільнити з посади Першого заступника Секретаря РНБО, агента ФСБ, Руслана Демченка;
  • позбавити звання героя України Володимира Литвина;
  • звільнити з посади Голови Одеської ОДА Сергія Гриневецького;
  • порушити кримінальну справу за фактом державної зради проти Руслана Демченка, та всіх хто готував Харківські угоди;
  • порушити кримінальну справу Першого заступника Секретаря РНБО, Руслана Демченка за участь у «чорних схемах» по торгівлі вугіллям з окупованими територіями;
  • з’ясувати яким чином і за які заслуги Руслан Демченко отримав статус «учасника бойових дій».

Після завершення акції на розі вулиць Інститутська і Банкова було становлено намет, в якому роздається інформаційна листівка, яка має доносити до суспільства правдиву інформацію про цю ситуація. А також щодня нагадувати владі, що протест є безстроковим, а вимоги – незмінними.

- Advertisement -

Comments
Loading...