Business is booming.

Під час установчого засідання Ради громадського нагляду виконання Річної національної програми «Україна-НАТО» презентували склад експертів та індекс виконання РНП

3 855

29 листопада о 17:00 відбулось установче засідання Ради громадського нагляду (РГН) виконання Річної національної програми «Україна-НАТО» в форматі Zoom-вебінару.

У ньому взяли участь відомі громадські діячі та експерти:

- Advertisement -

  • Сергій Квіт, голова Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти
  • Ігор Козак, громадський діяч, бізнесмен, Канада
  • Михайло Гончар, Президент Центру глобалістики «Стратегія ХХІ», головний редактор часопису «Чорноморська безпека».
  • Йосиф Зісельс, виконавчий співпрезидент Ваад України, виконавчий віцепрезидент Конгресу національних громад України
  • Володимир Огризко, міністр закордонних справ України з грудня 2007 до березня 2009
  • Юрій Бутусов, головний редактор сайту Цензор.нет
  • Антон Сененко, Старший науковий співробітник Інституту фізики НАН України
  • Юлія Кузьменко, дитячий кардіохірург, громадська діячка
  • Стефан Романів, віце-президент Світового конґресу Українців, Австралія
  • Олексій Гарань, науковий директор Фонду “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва. професор кафедри політології НаУКМА
  • Ігор Коліушко, голова правління Центру політико-правових реформ

Модерував захід виступив заступник Голови СБУ в 2014 році, народний депутат України 8-го скликання Андрій Левус.

Учасники зустрічі зазначили, що РГН створена для здійснення громадського контролю дій влади щодо здійснення реформ, спрямованих на захист євроатлантичних прагнень українців.

«Це – зміни у секторах безпеки та оборони, енергетики, правоохоронній та судовій системах. Окрім того, велику увагу буде приділено заходам щодо зміцнення демократії в Україні та захисту свободи слова»

– відзначив один з ініціаторів установчого засідання РГН Сергій Квіт.

Відповідно до Положення про РГН, механізм громадського контролю має унеможливити будь-які спекуляції навколо теми підготовки України до вступу в НАТО, а також – консолідувати зусилля як окремих громадських діячів, так і всіх проукраїнських політичних сил. РГН має створити платформу для об’єднання навколо євроатлантичної інтеграції всіх свідомих громадян, незалежно від партійної приналежності та ідеологічних засад.

Разом з тим, учасники засідання наголосили: мета РГН полягає не тільки в контрольних функціях. Велику увагу буде приділено питанням консолідації відповідних державних органів та громадянського суспільства. До продуктивного діалогу запрошено провладні і опозиційні політичні сили. Зазначено, що без цього неможливий поступ України до Європи та НАТО.

Під час засідання презентовано концепцію РГН, затверджено положення про РГН та презентовано індекс виконання урядового Плану заходів Річної національної програми.

Доповідали Дмитро Бібік, координатор експертів Ініціативної групи з формування Ради громадського нагляду (РГН) та Остап Кривдик, координатор апарату Ініціативної групи з формування Ради громадського нагляду (РГН).

- Advertisement -

Comments
Loading...