Business is booming.

#СкажиПутіну_НІ / #SayNOtoPutin: українці закликали світових лідерів відкинути ультиматуми Путіна (ФОТО, відео)

2 857

9 січня відбулася всесвітня акція СкажиПутіну_НІ / #SayNOtoPutin, яка мала на меті донести до світових лідерів єдину позицію українців, яка об’єднує всіх, незалежно від місця проживання та політичних уподобань: поступки Кремлю неприпустимі. Українці чинитимуть опір будь-яким спробам вирішити питання України без врахування інтересів українців.

Географія акцій була широкою, як в Україні, де вона відбулася в понад 20 містах, так і в світі, від Мельбурна до Чикаго. Також акції відбулися в Едмонтоні, Лісабоні, Мадриді, Лондоні, Ризі та інших містах та країнах. До акцій долучилися також і представники інших поневолених Кремлем народів.

- Advertisement -

Учасники центральної акції в Києві наголосили на головному меседжі заходу: диктатор хоче силою відновити СРСР і це треба зупинити. #УкраїнціЧинитимутьОпір за будь-яких умов окупантам. Жодних угод про нас без нас, ніхто не не прийме ультиматумів проти нашої свободи та спільних інтересів союзників. Україна і Захід завжди #СильнішіРазом.

Організаторами заходу стали ініціатива “Рух опору капітуляції” та громадська організація “Вільні люди”. Також до акції долучилися представники казахстанської опозиції, вірменської та азербайджанської діаспор, білоруські активісти та представники корінних народів Російської Федерації, які зазнають утисків з боку Кремля.

Під час акції активісти розгорнули великий державний прапор України, та намалювали банер з написом SayNOtoPutin. Після цього активісти віднесли плакат з написом SayNOtoPutin до будівлі міністерства закордонних справ, де заспівали гімн України.

До акції долучилися, зокрема, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, голова правління Кримськотатарського ресурсного центру Іскандер Барієв, громадський діяч Йосип Зісельс, активіст Володимир Балух, ветерани АТО, українські, казахстанські, азербайджанські активісти.

Акції відбулися в таких містах, як Київ, Чернігів, Харків, Івано-Франківськ, Кропивницький, Тернопіль, Львів, Полтава, Херсон, Кривий Ріг- а також у Миколаївській, Львівській, Київській, Одеській, Вінницькій областях.

Акції провели й мешканці прифронтових міст, таких як Краматорськ, Торецьк, Світлодарськ, Щастя. Але кампанія не обмежилася лише територією України. Українські громади закордоном теж збиралися, щоб закликати Захід сказати «Ні!» ультиматуму Путіна. Серед місць проведення акцій були: Вашингтон, Чикаго, Нью-Йорк, Едмонтон, Торонто, Канада, Лондон, Велика Британія, Лісабон, Португалія, Рига, Латвія, Мельбурн, Австралія, Мадрид, Іспанія.

- Advertisement -

Comments
Loading...