Business is booming.

Таємний ультиматум Путіна стосується кадрових змін в дипломатично-безпековому блоці України

4 723

Під час зустрічі радників “нормандської четвірки” в Парижі 26 січня до української влади було висунуто ряд нових умов, зокрема в ультимативній формі вимагається здійснити низку кадрових змін в керівництві дипломатично-безпекового блоку. Як повідомляють ЗМІ, вимога стосується всіх, хто публічно заперечував можливість прямих перемовин України з т.зв. “народними республіками” ОРДЛО. Також безумовному звільненню мають підлягати і всі, хто брав участь в бойових операціях в зоні ООС, або проти російських спецслужб.

Названо прізвища міністрів Дмитра Кулеби та Олексія Резнікова, Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, очільника ГУР МОУ Кирила Буданова та екс-лідера Правого сектора Дмитра Яроша, який став радником Залужного. Микола Балан, який також був в цьому списку, вже звільнився з посади очільника Нацгвардії через трагедію в Дніпрі.

Відзначається, що ультиматум стосується фактично яструбів від дипломатії та силового блоку. Тих, хто чітко і недвозначно висловився проти будь-яких форм перемовин з російськими маріонетковими адміністраціями. І тих, в кого, на думку росіян, “на руках кров братського народу Донбасу”.

- Advertisement -

Читайте також: Дипломати та експерти вважають візит Бориса Джонсона останнім попередженням українській владі

Ультиматум, начебто, має імперативну форму та обмежений час дії. І є передумовою початку деескалації.

Як пишуть експерти, “попри провальну кадрову політику в Офісі Президента України та постійні скандали, пов’язані з, наприклад, Русланом Демченком, якого важко назвати іншим словом аніж російський агент – зовсім по іншому виглядають кадри в безпеково-дипломатичному блоці Уряду. Тандем Резніков-Залужний здається ледь не найкращим поєднанням Міністр оборони – Головнокомандувач ЗСУ з 2019 року так точно. Кулеба – далеко не найгірший міністр закордонних справ, який в цей критичний момент вже зробив дуже багато. Буданов мені видається цілком адекватний своїй посаді, а наявність Яроша в силовій вертикалі, хай і не цілком офіційно – точно червона ганчірка для ворога. І мотиваційний фактор для українських вояків, для ких потрібно в першу чергу, щоб вище командування давало правильні накази й не зрадило”.

Станом на сьогодні підтвердження того, що цей ультиматум Путіна прийнятий і виконується, немає. Проте увага громадськості до ситуації не буде зайвою.

- Advertisement -

Comments
Loading...