Business is booming.

Чому ми не в НАТО. Брифінг представників Ради громадського нагляду за виконанням Річної нацпрограми під егідою комісії Україна-НАТО

604

В четвер, 3 лютого 2022 року, о 15:30 в агенції «Укрінформ» відбудеться брифінг експертів, залучених Радою громадського нагляду за виконанням Річної національної програми під егідою комісії «Україна-НАТО» (РГН).

Нещодавно президент України Володимир Зеленський вкотре озвучив безпідставні претензії до Північноатлантичного альянсу. Головна з них – відсутність чітких часових термінів приєднання України до НАТО.

Експерти, залучені Радою громадського нагляду (РГН), пояснюють: попри скепсис деяких країн-членів Альянсу, головна проблема полягає в іншому. Саме Україна не виконує “домашні завдання”, визначені в положеннях і заходах Річної національної програми (РНП).

- Advertisement -

Експерти РГН визначили 6 пріоритетних кроків, які має зробити українська влада для того, щоб питання «чому» могло стати вагомим і обґрунтованим. На їхню думку, найкраща можлива відповідь української влади на закиди Кремля щодо євроатлантичного майбутнього України – пришвидшення реформ.

Зазначені пропозиції були оформлені у Звернення представників громадянського суспільства до Президента України та оприлюднено на офіційному сайті Ради громадського нагляду за виконанням Річної національної програми під егідою комісії «Україна-НАТО» (РГН):

В брифінгу візьмуть участь експерти з напрямків на яких в першу чергу необхідно зосередитись українській владі:

  • Боротьба з корупцією (реформа СБУ) – Віталій Шабунін, Голова правління Центру протидії корупції
  • Судова реформа – Михайло Жернаков, голова правління Фундації DEJURE
  • Підвищення інституційної спроможності органів державної влади – Ігор Коліушко, голова Правління Центру політико-правових реформ
  • Антимонопольна політика – Агія Загребельська, екс державна уповноважена Антимонопольного комітету України
  • Модератор заходу – Остап Кривдик, керівник апарату Ради громадського нагляду

Трансляція заходу:

- Advertisement -

Comments
Loading...