Business is booming.

В Україні підвищують щомісячну допомогу на дітей: став відомий розмір нової виплати

503

В Україні з березня буде збільшено розмір допомоги для сімей із дітьми. Щомісячну допомогу на одну дитину збільшать на 400 гривень. Таким чином воно становитиме не 1700 гривень, як зараз, а 2100.

Про збільшення розмірів матеріальної допомоги сім’ям із дітьми розповіла міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Йдеться про допомогу багатодітним сім’ям, які отримують таку допомогу на третю та наступних дітей, що виховуються у сім’ї. Тобто сім’ям з одним-двома малюками така допомога на дітей не припадає.

- Advertisement -

Така щомісячна допомога на дітей була заснована ще в квітні 2019 року. З того часу її розмір залишався незмінним, і ось із березня 2022 року багатодітні сім’ї отримуватимуть її вже у більшому розмірі. Виплата цієї допомоги передбачена до досягнення дитиною шестирічного віку.

Тобто, якщо сім’я, наприклад, виховує чотирьох дітей, двом з яких ще немає 6 років, то їй доплачуватимуть щомісячну допомогу на дітей у розмірі 4200 гривень. При цьому, якщо одному з цих дітей ще немає і 3 років, то на такого малюка додатково сплачується щомісячна виплата у розмірі 860 гривень.

Як оформити таку допомогу?

Для цього матері чи батькові потрібно звернутися до служби соцзахисту з відповідною заявою. Потрібні будуть такі документи:

  • оригінал та копія посвідчення багатодітної сім’ї;
  • свідоцтва про народження дітей.

При цьому у Мінсоцполітики рекомендують батькам звертатися по таку допомогу, навіть якщо наймолодшій дитині в сім’ї вже виповнилося 5 років. Адже за рік держава виплатить за цією статтею 25 200 гривень допомоги, які будуть зовсім не зайвими для багатодітної сім’ї.

- Advertisement -

Comments
Loading...