Business is booming.

У США вважають хитрощами заяву РФ про відведення військ від кордонів України

472

Спільні російсько-білоруські навчання проходять безпосередньо поблизу кордонів України.

Влада США має розвіддані, що відведення військ РФ з навчань, у тому числі від західних кордонів, є прийомом для того, щоб ввести Сполучені Штати та їхніх партнерів по НАТО в оману.

Про це пише The Washington Post із посиланням на власні джерела.

- Advertisement -

Вашингтон має інформацію, що заяви Росії є частиною дезінформації, а додаткові розвіддані свідчать про передбачуваний намір Росії інсценувати хімічну атаку на місцевих жителів та звинуватити у цьому американців.

Джерела ресурсу стверджують, що Росія продовжує нарощувати військові сили на кордоні з Україною на тлі загострення на Донбасі.

Також Вашингтон стурбований російсько-білоруськими навчаннями “Союзна рішучість-2022”, які відбуваються “на доступній відстані від українського кордону”. Ці маневри також можна використовувати як прикриття для нападу на Україну, резюмує газета.

Нагадаємо, виступаючи в Раді Безпеки ООН у четвер, держсекретар Ентоні Блінкен перерахував можливості, які Росія може використати як приводи для вторгнення, включаючи організацію атаки з використанням хімічної зброї.

Блінкен сказав, що потенційні російські дії під чужим прапором можуть включати “сфабрикований так званий терористичний акт на території Росії”, фальшиву масову могилу, інсценовану атаку безпілотників на цивільних осіб або “фальшиву, навіть справжню атаку із застосуванням хімічної зброї”.

Також прем’єр Великобританії Борис Джонсон заявив, що напруженість, що зберігається у відносинах між Росією і Україною, “як і раніше залишається дуже похмурою”.

За оцінками західних розвідок, президент Росії Володимир Путін у будь-який момент може розпочати повномасштабне вторгнення в Україну, хоча США стверджують, що не володіють інформацією, чи Путін остаточно вирішив атакувати Україну.

Спікер Пентагону Джон Кірбі вперше заявив, що США готують пакет військової допомоги Україні, де буде не лише оборонна, а й наступальна зброя.

- Advertisement -

Comments
Loading...