Business is booming.

США не мають наміру надавати ядерну зброю Україні, і Київ цього не хоче

697

Постпред США при ООН Лінда Томас-Грінфілд заявила, що ні США, ні їхні союзники не мають наміру надавати Україні ядерну зброю.

“Він (президент Росії Володимир Путін – ІФ) стверджував, що Україна намагається отримати ядерну зброю від Заходу. Україна одна з чотирьох країн у світі, які добровільно відмовилися від ядерної зброї. Ні США, ні наші союзники не мають наміру надавати ядерну зброю Україні, і Україна не хоче цього”, – заявила Томас-Грінфілд, під час виступу на засіданні Ради безпеки ООН.

За її словами, напад Росії на Україну не спровокований.

- Advertisement -

“Це напад на статус України як на члена ООН, він суперечить міжнародному праву та базовим принципам Організації об’єднаних націй”, – зазначила вона. На її думку, рішення Росії створюють “привід для подальшого вторгнення в Україну”.

“Сьогодні президент Путін розірвав Мінські домовленості на шматки”, – заявила Томас-Грінфілд.

Постпред США при ООН зазначила, що президент США підписав указ щодо санкцій щодо т.зв. “Л/ДНР”, і США вживуть заходів, щоб відповісти на рішення Росії щодо ДНР та ЛНР.

“Атака на Україну – це атака на суверенітет кожної держави-члена ООН. Ми продовжуємо вірити, що переговори – це єдиний варіант усунути розбіжності та зберегти мир”, – уклала Томас-Грінфілд.

- Advertisement -

Comments
Loading...