Business is booming.

В мережі ставлять питання стосовно дій СБУ щодо Інтернаціонального легіону

440

Кілька військових експертів з посиланням на британське видання The Sun повідомили про випадок, який начебто стався з добровольцями Інтернаціонального легіону, які приїхали воювати на боці України на заклик нашого Президента.

Так, Андрій Старостін пише:

Газета The Sun 9 березня повідомила про випадок, який стався в Україні із британським ветераном Джейсоном Хеєм, який воював в Україні у складі Інтернаціонального Легіону. За фахом Хей військовий медик. Під час перебування в Україні з медиком-напарницею, у якості добровольців, встиг взяти участь в боях України за місто Гостомель та Аеропорт Антонов. Як розповів газеті Хей, відразу після бою він був заарештований силами Департаменту Контррозвідки СБУ, яким з 30 листопада керує полковник Олександр Поклад. Після затримання, Хей разом з напарницею, був побитий під час допиту, а потім відпущений бо має британський іноземний паспорт”

- Advertisement -

Військовий експерт та ветеран російсько-української війни 2014-2015 років Андрій Бондаренко пише:

“Контррозвідка СБУ під керівництвом полковника Олександра Поклада вирішила влаштувати абсолютно непотрібний Україні міжнародний скандал та зробила спробу заарештувати бійців Інтернаціонального Легіону. Співробітники контррозвідки СБУ 10 березня в готелі «Київ» намагались затримати тих іноземців, які відпочивали після виходу із зони бойових дій в цьому готелі. Можливо, має місце кричуща непрофесійність, але з огляду на те, що ці дії носять непоодинокий характер, йдеться про щось інше”.

Ця історія викликає дуже багато питань, особливо на фоні інших подій, зокрема – дивного вбивства члена української переговорної групи Дениса Кірєєва, про яке ми писали. Вважаємо, що у спецслужбі мають дати вичерпний коментар та унеможливити подібні історії в майбутньому.

- Advertisement -

Comments
Loading...