Business is booming.

“Хочемо щоб все було за законом”: чому в Premier Palace сьогодні було багато людей у військовій формі

4 087

Як ми повідомляли, сьогодні,13 квітня, до київського готелю Прем’єр-палас прийшло близько сотні бійців тероборони та добровольчих підрозділів, що брали участь в обороні та звільненні Бучі та Ірпеня з вимогою застосувати до нього дію Закону «Про основні засади примусового вилучення в Україні об`єктів права власності Російської федерації та її резидентів». Вони навели докази того, що цей готель належить так званому Лужніковському ОЗГ з москви, серед кінцевих бенефіціарів – злодій в законі Михайло Воєводін та представник путіна по роботі з закордонними агентами Олександр Бабаков.

Ми розібралися в причинах візиту та зробили коротке розслідування.

- Advertisement -

Згідно з даними сервісу YouControl, власниками готелю є три юридичні особи: ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “СХІДНО-ЄВРОПЕЙСЬКА ГОТЕЛЬНА КОМПАНІЯ”, ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “ГОТЕЛЬНИЙ КОМПЛЕКС “РУСЬ” та PUMORI ENTERPRISES INVESTMENTS LTD.

Остання має 62,23% акцій та є офшорною компанією. Ми дослідили зв’язки з відкритих джерел та реєстрів.

І побачили, що дійсно компанію можна пов’язати з VS ENERGY, кінцевими бенефіциарами якої (попри заплутаність структури власності) є Олександр Бабаков, Євгеній Гінер та Михайло Воєводін. Зрештою, про це ще до війни писали різні ЗМІ. Також варто відзначити, що змінювати кінцевих бенефіціарів та заплутувати структуру власності в VS ENERGY почали давно, оскільки Олександр Бабаков потрапив під санкції США ще в 2017 році. І ще початку 2017 року росіян як бенефіціарів бізнесу VS Energy замінили невідомі/маловідомі громадяни Німеччини, Латвії та Словаччини, які і раніше були пов`язані з бізнесом Бабакова і Гінера. Ці ж особи зараз вказані в держреєстрі як бенефіціара ТОВ “Східно-європейська готельна компанія”.

Згідно чинній редакції Закону України «Про основні засади примусового вилучення в Україні об`єктів права власності Російської федерації та її резидентів», націоналізації мають підлягати підприємства, бенефіціаром яких прямо або опосередковано є Російська Федерація та/або у яких Російська Федерація прямо або опосередковано чи юридичні особи, засновником (учасником, акціонером) або бенефіціаром яких є Російська Федерація та/або у яких Російська Федерація прямо або опосередковано має частку у статутному (складеному) капіталі, акції, паї, інше членство (участь у будь-якій формі) у юридичній особі”. А також “об’єкти права власності Російської Федерації та її резидентів – рухоме і нерухоме майно, кошти, вклади у банках, цінні папери, корпоративні права, інше майно (активи), що знаходяться (зареєстровані) на території України та безпосередньо або через афілійованих осіб належать Російській Федерації та її резидентам“.

Відповідно, всі 16 готелів мережі Premier Hotels and Resorts мають бути примусово націоналізовані. І, згідно останніх правок до закону, це не тимчасове вилучення в користування, а націоналізація “в рахунок майбутньої репарації на користь держави Україна, яка зазнала агресії з боку російської федерації“, тобто – назавжди. Тому і відбувається такий спротив з боку власників.

Як писали розслідувачі з Комітету економічної відплати, про власників VS ENERGY “Всі троє є лідерами так званої Лужніковського ОЗГ, а Михайло Воєводін — взагалі є «злодієм в законі» на прізвисько Міша Лужнецький і за інформацією деяких профільних джерел одним з основних претендентів на звання «Злодія №1» в російському кримінальному світі та контроль над так званим общаком.

В червні 2020 року СБУ заборонило йому в’їзд на територію України, проте вже в березні 2021 Окружний адміністративний суд міста Києва скасував цю заборону.

Як виявилося Національне центральне бюро Інтерполу Російської Федерації ще 31.05.2019 видало «зелене» сповіщення № C355/62019, у якому зазначається, що Воєводін є “злодій в законі” та учасник організованого злочинного угрупування, спеціалізація якого – вимагання та відмивання коштів.

Крім зазначеного, на суді щодо скасування постанови СБУ було згадано, що Воєводін засвітився і у спеціальній базі даних “Millennium”, яка була створена для протидії діяльності лідерів євразійських організованих злочинних угруповань у 1997 році з ініціативи Генерального секретаріату Інтерполу. У цій базі даних, буцімто, наявна інформація про те, що Воєводін має статус “злодія в законі”.

Олександр Бабаков

Не менш цікавою постаттю є Олександр Бабаков, який з бандита (подейкують, що саме він є прообразом головного героя російського серіалу «Бригада» Саші Білого) зробив серйозну кар’єру в політиці. Зараз він багаторічний депутат держдуми, спецпредставник президента росії по взаємодії з організаціями співвітчизників за кордоном та довірена особа Путіна. За наявною інформацією, саме через нього здійснюється фінансування проросійських політичних проєктів за кордоном, в тому числі — і таких, як Національний фронт у Франції, лідерка якого Ле Пен все ще має шанси стати Президентом Франції.

Євгеній Гінер – виходець з України і першу судимість отримав в 1986 році у Харкові. Після того, як в 1990 році його оголосили у розшук, він втік до москви і зробив кар’єру в Лужніковському ОЗГ.

Наразі є співвласником футбольного клубу ЦСКА і низки бізнесів, в тому числі і в Україні.

Як це все сьогодні відбувалося, на відео наших колег з Голос-інфо.

- Advertisement -

Comments
Loading...