Business is booming.

Що відбувається в Києві зараз: хроніка війни в місті та області 18 квітня

198

На початку квітня ЗСУ звільнили Київську область від російських окупантів.

Росія лякає ударами по стратегічних об’єктах і по урядових будівлях у Києві. Останні дні ситуація в столиці неспокійна.

- Advertisement -

17:00 У Бучі затримали мародерів, які обчистили супермаркет на суму понад 5 мільйонів гривень. У зловмисників, серед яких дві дівчини та двоє чоловіків, вилучили інструменти, техніку, велосипеди та інші цінні речі.

16:41 Незабаром в Україні повернеться можливість проведення угод щодо купівлі-продажу нерухомості на територіях, де бойові дії не ведуться, – міністр юстиції Денис Малюска.

15:46 УЗ відновлюють залізничний міст у Київській області. Зараз триває облаштування тимчасових опор, після чого почнеться встановлення прогонової будови. Відновлення мосту дозволить “Укрзалізниці” повернути залізничне сполучення з низкою міст-сателітів Києва.

15:18 Російські військові вбили кожного п’ятого жителя, який залишився в Бучі під час російської окупації. Про це заявив у ефірі українського телебачення мер Бучі Анатолій Федорук.

15:15 Ранкова пробка на в’їзді до Києва. Не виключено, що така пробка на в’їзд може бути та на виїзд, оскільки багато хто приїжджає до Києва на кілька днів за речами.

13:25 Ракетний удар по інфраструктурі у Василькові на Київщині зранку здійснили окупанти. Інформація уточнюється, повідомив голова Київської ОВА Олександр Павлюк. Це вже далеко не перший удар по Василькову. Раніше ракетні удари росіяни нанесли по нафтобазі, аеродрому, одному з підприємств.

12:27 Гурт “Без Обмежень” приїхав до Ірпіня підняти жителям настрій.

12:16 Іспанський нападник Фран Соль, контракт якого належить київському “Динамо”, прийняв у себе вдома в Іспанії біженців із України. 30-річний футболіст написав у Twitter українською: “Будь-яка допомога – мала. Це найменше, що ми можемо зробити, щоб допомогти українському народу. Я і моя батьківщина щасливі, що ви у нашому домі. Я сподіваюся, що ця різанина скоро закінчиться, і ви зможете бути у своєму домі, а поки що тут – ваш. Слава Украине!”

11:54 На Київщині затримали групу мародерів, які обікрали торговий центр на 5 мільйонів гривень Так, у Бучі четверо зловмисників, у тому числі дві жінки обчистили один із будівельних супермаркетів, який зазнав ворожих атак. Зловмисники викрали інструменти та техніку на загальну суму понад 5 мільйонів гривень. За місцем проживання лиходіїв поліцейські провели обшуки та вилучили телевізори, холодильники, пральні машинки, бензопили та багато інших товарів. За цим фактом розпочато досудове розслідування.

11:46 Роботи з розмінування на Київщині тривають щодня. Безпосередньо минулої доби рятувальники обстежили такі населені пункти: Бучанського району: Макарів, Дружня, Озерщина, Буча, Ворзель, Ірпінь, Гостомель, Дмитривка, Михайлівка – Рубежівка, Мироцьке, Бородянка, Берестянка; Броварського району: Гребельки, Перемога, Шевченкове; Вишгородського району: Нові Петрівці, Димер, Прибірськ, Вовчків; Фастівського району: Ясногородка. ️17 квітня у ході робіт спеціалісти знешкодили 661 вибухонебезпечний предмет. А всього за весь час – 15993. Обстеження деокупованих територій буде продовжуватись.

11:37 В Горенці теж є своя шафка, яка витримала.

10:54 Убито кожного п’ятого з-поміж тих, що залишилися в окупованому місті – мера Бучі “Ми в Бучі порахували: вбито кожного п’ятого з числа тих, хто залишався в місті під окупантами. І я особисто, як і тисячі моїх співгромадян, відчуваю ненависть до тих, хто катував та вбивав мирних бучанців”, – розповів мер. “Особливо тяжкі злочини – це групові зґвалтування та вбивства дітей. Вони також були і у Бучі, і у Ворзелі. Як би не було важко, треба говорити про це і російською. Нехай російські матері чують, що зробили у Бучі їхні діти”, – додав він.

10:47 Втрати окупантів на сьогодні

10:23 Під час поїздки до Броварського району голова КОВА Олександр Павлюк відвідав місцеве підприємство із виготовлення вікон. При відновленні регіону будемо спиратися саме на місцевих виробників.

10:03 У Стоянці на трасі Київ-Чоп відкрили тимчасову переправу через річку Ірпінь.

9:15 У Києві, на Софійській площі, на будівлі МВС розмістили банер на підтримку всіх підрозділів, які зараз захищають Маріуполь.

9:07 Київський метрополітен з сьогоднішнього дня перевозитиме пасажирів з 06:30 до 20:00, наземний транспорт – з 7:00 до 21:00 Нагадуємо: у Києві та Київській області комендантська година відтепер триває з 22:00 до 05:00. Під час комендантської години заборонено пересування містом. Виходити можна тільки щоб дійти до найближчого укриття. Міська влада закликає киян дотримуватися правил комендантської години та не ігнорувати сигнали про повітряну тривогу!

06:33 Тривогу оголосили і в самій столиці.

06:32 У Київській області оголошено повітряну тривогу!

05:00 У Києві та області закінчилася комендантська година. До 22:00 жителі столиці та області можуть перебувати на вулицях.

00:00 Жителі Києва скаржаться на запах гару. За даними Telegram-каналів, причина неприємного запаху в лісових пожежах в Чорнобилі.

Російські війська вторглися в Україну вранці 24 лютого. Напад РФ супроводжувався бомбардуваннями військових і цивільних об’єктів.

Після невдалої спроби штурму столиці окупаційні сили зосередилися на терорі цивільного населення в тимчасово захоплених населених пунктах.

- Advertisement -

Comments
Loading...