Business is booming.

Окрім зерна, окупанти вивозять з України ще й олію

370

Зараз загарбники грабують завод в Запорізькій області.

Російські окупанти розграбували Пологівський олійноекстракційний завод в Запорізькій області, а також вивезли в Росію олію, яку підприємство готувало для відвантаження іноземним партнерам, повідомила уповноважена з прав людини Верховної Ради Людмила Денісова.

«Російські загарбники викрадають українську продукцію з тимчасово захоплених територій Запорізької області. Їхньої черговою жертвою став Пологівський олійноекстракційний завод», – повідомила вона

- Advertisement -

Зараз із підприємства вивозять олію, яка мала йти на експорт за кордон.

До окупації це було одне з найбільших бюджетоутворюючих підприємств Пологівського району.

Зауважимо, що Україна є найбільшим у світі виробником та експортером соняшникової олії. З початку російського вторгнення експорт олії зупинився, а у Європі вже готуються до дефіциту цього продукту.

«Викрадення продовольства з окупованих територій є порушенням Женевської конвенції 1949 року про захист цивільного населення під час війни та воєнним злочином згідно зі статтею 8 Римського статуту міжнародного кримінального суду», – підкреслила Денісова.

Пологівський олійноекстракційний завод фасував олію для українських споживачів під торговими марками «Славія» та «Смачна крапля».

Росія також промисловими партіями краде на окупованих територіях не лише  сільгосптехніку, а й зерно. Про такі випадки повідомляють з тимчасово окупованих територій в Луганській, Донецькій, Херсонській та Запорізькій областях.

Зокрема викрадене українське зерно пробували продати до Єгипту. Каїр відмовив, тому завантаженому краденим у Криму судну довелося змінювати напрямок на Ліван та Сирію.

- Advertisement -

Comments
Loading...