Business is booming.

“Ховали зброю під одягом”: окупант зізнався, що боявся розправи жителів Херсонщини

173

російський окупант, який вважав за краще не називати себе з метою безпеки, дав інтерв’ю західним журналістам, розповівши про пережиті почуття під час вторгнення в Україну. Страх, нерозуміння, сором та сумніви призвели до того, що він просто написав рапорт та звільнився зі служби.

Про це пише видання CNN. Напередодні початку війни його підрозділ був зосереджений у Криму та очікував на злочинний наказ.

“Деякі хлопці відмовилися навідріз. Написали рапорт і пішли. Я не знаю, що з ними трапилося. Я залишився. Не знаю чому. Наступного дня ми поїхали. Командир пояснював, що Україна, за словами президента путіна, це частина росії і її потрібно “денацифікувати”. Це абсолютно суперечило моїм уявленням про цю дружню країну”, – вказав “безіменний” окупант.

- Advertisement -

Перше, що він запам’ятав, коли перетнув кордон, це гори кинутої військової техніки рф та коробки із сухпайками. Загін загарбників рушив на північний захід, у бік Херсона, де біля якогось села вискочив чоловік з батогом і почав хльоснути колону з танків.

“Він так кричав і проклинав нас, а сидів у КАМАЗі та міцно стиснув пістолет. Чоловік мало не заліз у кабіну, де ми знаходилися. Очі у нього були сльози від сліз. На мене це справило сильне враження, я вперше усвідомив, що роблю жахливі. Я вже тоді знав, що місцеві жителі носять зброю під одягом, а підійшовши ближче до наших військових, починають стріляти”, – згадує колишній офіцер.

Він зазначив, що за кілька днів зібрався з силами та пішов до командира, щоб написати рапорт, бо більше не хотів вести війну проти українців. У його розташуванні був радіоприймач, де кожен вечір вони слухали новини: у них говорили про крах економіки росії, санкції, сотні вбитих солдатів – все це стало нестерпно.

“Командувач батальйоном сказав мені, що може бути порушена кримінальна справа. Ця відмова — зрада. Але я стояв на своєму. Він дав мені аркуш паперу та ручку”, – наголосив російський військовий, додавши, що його випадок далеко не поодинокий.

Повна відсутність орієнтації в цілях та мотивах так званої спецоперації деморалізує російську армію, солдати якої регулярно роблять вибір на користь дезертирства, відставки чи здачі у полон ЗСУ. Міноборони рф подібну інформацію незалежним ЗМІ прокоментувати відмовилося.

- Advertisement -

Comments
Loading...