Business is booming.

Китай готовий допомогти росії, але боїться санкцій – The Washington Post

322

З початку війни в Україні росія просила допомоги в Китаю, який хотів би допомогти, але уникнувши західних санкцій.

The Washington Post із посиланням на поінформовані джерела

Видання зазначає, що москва за останній час принаймні двічі тиснула на Пекін з проханням запропонувати нові форми економічної підтримки.

- Advertisement -

Джерела не вказали особливостей запитів росії, але один чиновник сказав, що йшлося про “торгівельні зобов’язання”, а також фінансову та технологічну підтримку, здійснення яких загрожує Китаю санкціями США та інших країн.

“Китай чітко висловив свою позицію щодо ситуації в Україні та щодо незаконних санкцій проти росії, – сказало джерело. – Ми розуміємо скрутне становище (москви – ред.), але не можемо ігнорувати і власну ситуацію в цьому діалозі. Китай завжди діятиме в інтересах китайського народу”.

За словами джерел, президент Китаю Сі Цзіньпін доручив своїм найближчим радникам знайти способи фінансової допомоги росії, але без порушення санкцій.

“Те, що Китай намагається зробити, – це бути з росією, публічно сигналізувати про нейтралітет і не бути скомпрометованим у фінансовому плані, – сказав американський чиновник. – Багато з цих цілей суперечливі. Важко виконувати їх одночасно”.

- Advertisement -

Comments
Loading...