Business is booming.

Борису Джонсону – 58: чому британський прем’єр став улюбленцем українців

260

Британський прем’єр-міністр Борис Джонсон 19 червня святкує свій 58-й день народження. Англійці вже багато років поважають свого політика, проте з початком повномасштабної війни в Україні він також почав користуватися особливою прихильністю.

Причиною стали сміливі проукраїнські заяви британця та потужна воєнна допомога, яку він ініціює вже понад 4 місяці.

Він народився 19 червня 1964 в Нью-Йорку, однак в дитинстві переїхав до Лондону. Після вдалої журналістської кар’єри спробував себе у політиці. З 24 липня 2019 року обіймає посаду прем’єр-міністра Великої Британії та голови Консервативної партії.

- Advertisement -

Варто згадати, що саме Велика Британія є одним з найвідданіших партнерів України в умовах повномасштабного нападу росії. Борис Джонсон неодноразово публічно різко засуджував дії путінського режиму та висловлював свою підтримку українцям.

Однак на словах допомога Лондону не обмежилася. ЗСУ вже отримала з-за океану понад п’ять тисяч одиниць легкої протитанкової зброї нового покоління, сотні ракет Brimstone, понад 100 броньованих машин та багато іншої зброї.

Борис Джонсон став одним з перших високопосадовців, який не побоявся прилетіти до Києва в розпал війни та пройтися з президентом України Володимиром Зеленським центром столиці, поспілкувавшись з містянами.

До речі, після одного з таких візитів прем’єр-міністр Великої Британії змінив свій нік в Instagram з borisjohnson на borisjohnsonuk, ймовірно, додавши абрівіатуру своєї країни United Kingdom. Однак українці припустили, що політик таким чином ще раз висловив свою підтримку незалежному народові, свідомо написавши прізвище так, щоб воно звучало як “Джонсонюк”.

На думку багатьох з користувачів, таким чином Борис Джонсон “українізував” своє ім’я.

Ба більше, британець став першим очільником держави, що додав до свого основного фото на сторінці в соціальній мережі блакитний та жовтий кольори.

Британський прем’єр-міністр переконаний у перемозі України, а тому навіть виступає за те, щоб пісенний конкурс Євробачення-2023 провели в звільненій державі, а не в Англії, як це запропонували зробити організатори.

З Борисом Джонсоном українці створюють фото та відео-меми, збирають ролики, де він говорить українською, та жартують над тим, що британець ревнує свого друга Володимира Зеленського до очільників європейських країн.

- Advertisement -

Comments
Loading...