Business is booming.

Жодних переговорів з терористами: як на Заході відреагували на ракетні удари по Києву

542

росія за останню добу атакувала ракетами низку міст України – зокрема, ворожа ракета потрапила до одного з житлових будинків Києва. В результаті на місці виникла пожежа – відомо про п’ятьох поранених і одного загиблого. З-під завалів будинку дістали 7-річну дівчинку та її маму.

Як світова політична спільнота відреагувала на черговий військовий злочин кремля – читайте у матеріалі.

  • Джо Байден

- Advertisement -

російські ракетні удари по Києву є ще одним проявом їхнього варварства“, – заявив президент США, який приїхав до Німеччини для участі у саміті “Великої сімки”.

  • Карл Більдт

Експрем’єр-міністр Швеції вважає, що обстріл мирних мешканців – сигнал саміту G7.

“Важко розцінювати сьогоднішні ракетні удари по житлових кварталах Києва інакше як навмисну ескалацію”, – зазначив він.

  • Лінас Лінкявічюс

Колишній міністр закордонних справ Литви також вважає удар “посланням” світовим лідерам, які беруть участь у саміті країн Групи семи.

“Ракети сьогодні вдарили по житлових кварталах у центрі Києва. Це “меседж” і нагадування для саміту G7, що проходить у замку Ельмау в Німеччині”, – зазначив Лінкявічюс.

Політик наголосив, що сьогодні росія – це “хвороба, яку потрібно відповідно лікувати”.

“Не повинно бути жодних компромісів чи переговорів. Треба блокувати все, доки військова машина не вийде з ладу”, – заявив він.

  • Борис Джонсон

Прем’єр-міністр Великобританії під час саміту у Німеччині заявив, що його країна надалі підтримуватиме Київ на кожному кроці.

“Зараз не час відмовлятися від України, вони потребують підтримки та рішучості G7 більше, ніж будь-коли”, – підкреслив він.

“Великобританія й надалі підтримуватиме Україну на кожному кроці, тому що ми знаємо, що їхня безпека – це наша безпека, а їхня свобода – це наша свобода”.

  • Олаф Шольц

Канцлер Німеччини вважає, що чергові обстріли Києва свідчать: міжнародна підтримка та сміливість українців викликають у російського президента володимира аутіна “головний біль”.

  • Дмитро Кулеба

Глава українського МЗС висловив сподівання, що лідери країн “Великої сімки”, які сьогодні проводять саміт у Німеччині, у відповідь на ракетні удари посилять санкції проти рф і дадуть Києву більше зброї.

“Ця семирічна українська дитина мирно спала в Києві, поки російська крилата ракета не підірвала її будинок. Багато інших по всій Україні перебувають під ударами. Саміт G7 повинен відповісти новими санкціями проти росії і дати більше важкого озброєння для України. Треба перемогти болісний імперіалізм росії” – відзначив дипломат.

  • Андрій Єрмак

Глава Офісу президента підкреслив, що санкції проти рф мають бути агресивнішими. За його словами, ембарго на експорт золота – це добре, але в новому пакеті санкцій ЄС потрібне ще газове ембарго.

Крім того, урядовець переконаний, що росію необхідно визнати країною-спонсором тероризму. Ворог розуміє лише силу, тому, щоб його перемогти, Україна потребує важчого озброєння.

“Саміт G7 повинен відреагувати на російські удари по Києву”,– додав Єрмак.

  • Михайло Подоляк

Радник керівника Офісу президента заявив, що армія окупантів нічим не відрізняється від терористів “Талібану” або “Хезболли”.

“Ранок неділі розбудив Київ не співом птахів, а вибухами. 4 “високоточні” російські ракети вдарили по житлових об’єктах у центрі столиці. “Друга армія світу” нічим не відрізняється від талібів або “Хезболли”, які знищують цивілізацію. Але на терористів завжди чекає один фінал – розплата”, – написав він.

Подоляк також зазначив, що сьогоднішні атаки – послання від “клану путіна” лідерам G7. російський диктатор може перевіряти реакцію Заходу.

“Я відправляю ракети по центру Києва, поряд з вашими посольствами. І що ви зробите? Відмовитеся платити за газ у рублях?” – запитує із зневагою путін. Чи не захочете нашої нафти, зерна, металу?”, – написав він.

  • Олексій Арестович

Радник керівника Офісу президента закликав українців бути обережними.

“Сьогодні протягом дня можуть ще працювати по Києву. Не нехтуйте заходами безпеки. Не говорячи вже про інші міста”, – попередив він.

Як повідомлялося, близько 6 ранку 26 червня пролунала серія вибухів у Шевченківському районі Києва. російські окупанти потрапили в 9-поверхівку, пошкодивши верхні поверхи, та дитячий садок. Зараз відомо про п’ятьох поранених і одного загиблого. З-під завалів будинку дістали, зокрема, 7-річну дівчинку та її 35-річну маму — громадянку рф.

У КМДА повідомили, що внаслідок ранкового удару у дворі приватного дитячого садка пошкоджено водопровідну магістраль. На місці працюють аварійні служби Київводоканалу.

- Advertisement -

Comments
Loading...