Business is booming.

У Британії визначився лідер другого туру голосування за кандидатуру прем’єрміністра

311

З‘явилися останні дані щодо результатів другого туру голосування за кандидата на посаду прем’єрміністра Великої Британії. Наразі впевнено лідирує екс-канцлер скарбниці Ріші Сунак, з відставки якого розпочалася серія звільнень членів уряду лідера Консервативної партії Бориса Джонсона.

Про це повідомляє The Guardian. Зазначається, що Сунак має усі шанси стати першим британським прем‘єром індійського походження.

Екс-канцлер скарбниці нині має 101 голос, що на 18 більше, ніж у наступної кандидатки – молодшої міністерки торгівлі Пенні Мордонт.

- Advertisement -

За нею слідує голова Міністерства закордонних справ Ліз Трасс, яка отримала 64 голоси. Наступні у переліку – Кемі Баденох, Том Тугендхат та Суелла Браверман.

Ріші Сунак та Ліз Трас добре відомі своїми проукраїнськими позиціями. Вони відкрито підтримували політику Бориса Джонсона щодо посилення санкцій проти рф і надання підтримки Києву.

Водночас ім‘я Пенні Мордонт менш відоме українцям. Вона раніше очолювала Міністерство оборони та Міністерство у справах збройних сил. Однак за каденції Джонсона вона мусила піти з останньої посади і стати молодшою міністеркою торгівлі. Її позиція щодо України наразі маловідома.

Як повідомлялося раніше, у липні у Великій Британії сталася урядова криза. Один за одним з посад звільнилися кілька десятків міністрів. У відповідь на такі дії про свою відставку оголосив Борис Джонсон. Найближчим часом у країні мають обрати наступного прем‘єрміністра.

- Advertisement -

Comments
Loading...