Business is booming.

США підтримають зусилля України щодо відновлення контролю над її територією – Байден

219

Сполучені Штати засуджують сьогоднішню шахрайську спробу росії анексувати суверенну українську територію, про це йдеться в заяві президента США Джо Байдена, оприлюдненій у п’ятницю.

“росія порушує міжнародне право, нехтує Статутом Організації Об’єднаних Націй і всюди демонструє свою зневагу до миролюбних народів. Не помиляйтеся: ці дії не мають легітимності. Сполучені Штати завжди поважатимуть міжнародно визнані кордони України”, – йдеться також у тексті.

Президент США заявляє, що “ми й надалі підтримуватимемо зусилля України щодо відновлення контролю над своєю територією шляхом зміцнення її позицій у військовому та дипломатичному плані, зокрема за рахунок додаткової допомоги в безпековій сфері на суму $1,1 млрд, про яку Сполучені Штати оголосили цього тижня”.

- Advertisement -

“У відповідь на фальшиві заяви росії про анексію Сполучені Штати разом із нашими союзниками та партнерами сьогодні оголошують про нові санкції. Ці санкції спричинять витрати для фізичних і юридичних осіб — усередині й за межами росії, — які надають політичну чи економічну підтримку незаконним спробам змінити статус території України”, – йдеться в тексті.

Байден наголошує, що “ми згуртуємо міжнародну спільноту, щоб засудити ці кроки та притягнути росію до відповідальності. Ми продовжимо постачати Україні обладнання, яке їй потрібне для самооборони, незважаючи на зухвалі спроби росії перекроїти кордони свого сусіда. І я з нетерпінням чекаю на підписання Конгресом закону, який надасть додаткові $12 млрд для підтримки України”.

- Advertisement -

Comments
Loading...