Business is booming.

Кабмін зберіг тарифи на електроенергію для населення до кінця березня – Міненерго

175

Кабінет Міністрів України продовжив дію спецобов’язків на ринку електроенергії (ПСО), зберігши пільгові ціни для населення.

Відповідне рішення про внесення змін до постанови про ПСО №483 від 5 червня 2019 року ухвалено на засіданні уряду в п’ятницю, повідомило Міністерство енергетики.

“Таким чином пільгові ціни на електроенергію для побутових споживачів зберігатимуться протягом осінньо-зимового періоду 2022/2023 рр. – до 31 березня 2023 року”, – йдеться в релізі міністерства.

- Advertisement -

Міненерго також зазначило, що ухваленою сьогодні постановою пільговий перелік доповнено цілями споживання на аварійне та евакуаційне освітлення, протипожежні та вентиляційні системи, димовидалення та кондиціювання, системи сигналізації та авіаційні маяки. У такому разі тариф становитиме 1,68 грн/кВт-год.

Як повідомлялося, тариф на е/е для населення з 1 жовтня 2021 року становить 1,4 грн/кВт-год за місячного споживання 250 кВт-год включно, понад цей обсяг – 1,68 грн/кВт-год.

За такою самою ціною, незалежно від обсягу споживання, ресурс отримують, зокрема, колективні побутові споживачі, гуртожитки, юрособи, які є власниками або балансоутримувачами місць розміщення ВПО, дачні кооперативи, садові товариства на технічні цілі та освітлення територій, а також релігійні організації на комунально-побутові потреби.

Цей тариф діє також у багатоквартирних житлових будинках під час використання е/е для роботи індивідуальних теплових пунктів, котелень, ліфтів, насосів, домофонів, освітлення дворів, сходів, номерних знаків.

- Advertisement -

Comments
Loading...