Business is booming.

Речник ГУР Андрій Юсов наприкінці 2021 спрогнозував що путіна визнають геополітичним невдахою 2022 року

967

Американське видання Politico назвало російського президента володимира путіна «невдахою року». Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт видання.

«Мрія володимира путіна про велику росію навряд чи здійсниться. Його повномасштабний наступ на Україну почав розвалюватися майже так само швидко, як і розпочався. Незважаючи на те, що російський президент тримається свого визначення конфлікту як «спеціальної військової операції», спрямованої на очищення України від «нацистів», війська, які ненадовго загрожували Києву, ледве тримаються на сході країни. Його рішення призвати сотні тисяч нових солдатів призвело до того, що з країни втекли чоловіки призовного віку», – йдеться у публікації.

При цьому військовий експерт Андрій Васильчук нагадує про оцінку стратегії путіна, яку дав речник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в грудні 2021 року:

- Advertisement -

“Путіну пропонували свого часу стати частиною західного світу. Він відмовився і це його проблеми. А путін, я думаю, свого часу увійде в історію як найбільший геополітичний невдаха, тобто йому можна дипломатичну премію Дарвіна давати.

Він сьогодні вимагає того, щоб Україна не вступала до НАТО. Проте, розпочавши в 2014 агресію проти України, він сам домігся того, що Україна відмовилася від свого позаблокового статусу. І тому зараз ці вимоги щодо НАТО виглядають трагікомічно”.

говорив Юсов в 2021 році.

Також нагадаємо, що наприкінці листопада 2021 року керівник ГУР МО Кирило Буданов надав прогноз щодо повномасштабного вторгнення в Україну російських військ, який майже повністю справдився.

- Advertisement -

Comments
Loading...