Business is booming.

Український фільм “Клондайк” не увійшов до короткого списку премії “Оскар”

464

Український фільм “Клондайк” режисерки Марини Ер Горбач не увійшов до короткого списку премії “Оскар” Американської академії кінематографічних мистецтв і наук.

Згідно з переліком, оприлюдненим Американською кіноакадемією, “Клондайк”, який потрапив у довгий список премії, не увійшов до короткого списку.

Водночас створений за підтримки Державного агентства України з питань кіно документальний фільм данського режисера Сімона Леренга Вільмонта “Будинок зі скалок” потрапив до короткого списку “Оскара”.

- Advertisement -

Номінантів на “Оскар” буде оголошено 24 січня 2023 року, а 95-та церемонія нагородження відбудеться 12 березня 2023 року.

Як повідомлялося, у 2019 році від України на премію “Оскар” було висунуто фільм Нарімана Алієва “Додому” (“Evge”), у 2020 році – фільм Валентина Васяновича “Атлантида” (“Atlantis”), у 2021 році – фільм “Погані дороги” режисера Наталії Ворожбит.

За часи незалежності Україна в різні роки понад 10 разів висувала фільми на премію “Оскар”, проте жоден із них не потрапив до списку номінантів.

- Advertisement -

Comments
Loading...