Business is booming.

Потепління в Україні дасть змогу завершити збирання кукурудзи – GrainTrade

296

На території України теплий циклон наступного тижня підніме температуру на 5-6 градусів Цельсія вище за норму, що дасть змогу завершити збирання кукурудзи, що залишилася на чверті запланованих площ.

Як повідомляється на сайті електронної зернової біржі GrainTrade у четвер, збирання цієї культури полегшить відсутність снігу на українських полях.

Водночас аналогічне потепління, що спостерігається в європейській частині рф, не дасть їм змоги зібрати 10-15% кукурудзи, що залишилася на полях через шар снігу в 5-20 см на полях.

- Advertisement -

Стан озимих в Україні характеризується як нормальний, із невеликим дефіцитом вологи у ґрунті на півдні.

“Кліматичні зміни стали реальністю сьогодення. Згідно з доповіддю Всесвітньої метеорологічної організації, останні вісім років можуть стати найтеплішими за всю історію спостережень. Так, середня глобальна температура у 2022 році на 1,15 градуса Цельсія перевищувала середній показник 1850-1900 років, що проявилося у стрімкому таненні льодовиків”, – зазначається у повідомленні зернової біржі.

За її даними, сильні опади фіксують у США, Бразилії та Аргентині, що сприятиме розвитку сільгоспкультур. При цьому в Індії з початку року зафіксовано аномальні хвилі спеки: кількість днів сильної спеки у 2022 році досягла 203, тоді як у 2019 році їх було 179, що негативно вплинуло на посіви пшениці озимої та знизило її врожай.

Як повідомлялося, до 23 грудня в Україні сумарно зібрано 20,2 млн тонн кукурудзи (+1,8 млн тонн за тиждень 16-23 грудня) із 3,1 млн га (+0,2 млн га), що становить 75% від запланованих площ.

Перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький повідомив наприкінці листопада, що врожай кукурудзи цьогоріч буде успішно зібраний до весни 2023 року, оскільки Україна вже має досвід збирання цієї культури взимку.

- Advertisement -

Comments
Loading...