Business is booming.

З 1 лютого набуде чинності новий порядок нарахування грошового забезпечення військовослужбовцям Сил оборони України

378

З 1 лютого в Україні змінюється порядок виплат додаткової грошової винагороди військовослужбовцям Сил оборони України та співробітникам системи МВС, ідеться у спільній заяві Сил безпеки та оборони, оприлюдненій у вівторок.

“Підставою для перегляду порядку стали доручення Кабінету Міністрів України від 29 червня 2022 року №16355/0/1-22 та від 8 липня 2022 року №16355/0/1-22. Ці урядові документи стосувалися необхідності оптимізувати видатки Державного бюджету України”, – наголошується у заяві.

У ній уточнюється, що новий порядок базується на принципі справедливого підходу до фінансового стимулювання українських воїнів та фактично усуває передумови для виникнення можливої соціальної напруги у бойових підрозділах. Йдеться про застосування нового підходу до виплати 30 тис. та 100 тис. грн, запроваджених постановою Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2022 року.

- Advertisement -

“Тепер ці виплати безпосередньо залежать від районів перебування військовослужбовців, складності та специфіки виконання ними бойових чи спеціальних завдань”, – наголошується у заяві.

При цьому в ній повідомляється, що розміри місячного (основного) грошового забезпечення зростуть.

- Advertisement -

Comments
Loading...