Business is booming.

Оприлюднено матеріали, які демонструють ймовірні зв’язки Данила Гетманцева з росією та Іраном

325

Данило Гетманцев, який зараз очолює один з ключових комітетів Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, є постійним учасником різноманітних скандалів. Зокрема, його економічні ініціативи викликають постійним спротив бізнесу, від малого до великого. Проте останні події та журналістські розслідування відкривають нову, ще більш шокуючу інформацію, зокрема – оприлюднено матеріали, які можуть свідчити про ймовірний зв’язок Данила Олександровича з російською розвідкою та контрабандою до Ірану товарів подвійного та військового призначення.

Про те, що він у 4,5 та 6 скликаннях Верховної Ради був помічником-консультантом на громадських засадах народного депутата Володимира Сівковича, відомо давно. Проте мало хто говорив про роль самого Сівковича у підготовці російського вторгнення в Україну. Хоча Уряд США ще в січні 2022 року вніс Сівковича, Козака, Волошина і Олійника до санкційних списків за “шкідливі дії росії за кордоном”.

- Advertisement -

На початку лютого 2022 року з’явилася інформація, що санкції можуть бути накладені і на самого Данила Гетманцева, проте ймовірно що повномасштабне вторгнення скоригувало ці плани.

Служба безпеки України (СБУ) провела безпрецедентну операцію та розкрила ворожий центр з підготовки прихованих агентів впливу рф. Їх впроваджували у найвищі ешелони влади, а керівництво вели колишні “регіонали” Володимир Сівкович та Андрій Клюєв. Про це йшлося у розслідуванні проєкту “Гроші”.

Колишні співробітники українських органів безпеки попереджають, що Сівкович може використати робочі контакти в Україні для розгортання мережі агентів.

Ексглава зовнішньої розвідки України Микола Маломуж у спілкуванні з журналістами сказав, що Сівкович працював в “особливому відділі” у Німеччині за часів СРСР. А у 1998 році він став помічником другого президента Леоніда Кучми.

Журналісти з’ясували, що Сівкович “протягнув” у владні кабінети нардепа та голову податкового комітету Верховної Ради Данила Гетманцева.

“Так, я дійсно був помічником-консультантом народного депутата Володимира Сівковича у трьох скликаннях. Але я не займався політикою, не вирішував і не допомагав вирішувати будь-які політичні питання, не був у складі політичних сил, партій та рухів, які підтримував депутат”, — наводять автори матеріали відповідь Гетманцева.

Маломуж назвав це класичною схемою впровадження “кротів” у вищі ешелони влади.

Сівкович проходить обвинуваченим у справі про державну зраду. У серпні 2022 року Держбюро розслідувань завершило заочне розслідування проти Сівковича, його підозрювали у розгоні протестувальників на Майдані у листопаді 2013 року. За даними правоохоронців, Сівкович був натхненником та організатором силового розгону студентів.

Економічний експерт Павло Себастьянович у спілкуванні з журналістами заявив, що Гетманцев знищує українських виробників не гірше за російські ракети.

200 тисяч компаній зникли. Все, що він робить, — це проти України

— заявив Себастьянович.

“Гетманцев був помічений у дуже неоднозначних ініціативах, які експерти охрестили “податковими диверсіями”. А також у поширенні кремлівських наративів. Експерти закликають перевірити Гетьманцева та всіх колишніх поплічників Сівковича-Клюєва щодо можливої співпраці з агресором”, — повідомили у розслідуванні.

Голова Львівської ОВА Максим Козицький також звинуватив Гетманцева у багаторічній роботі на зрадника України. Про це він написав у Facebook, коментуючи недолугий допис очільника Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева, який у дивний спосіб хоче виправдати корупцію у Львівській податковій і прив’язує проросійську ОПЗЖ.

Зокрема Максим Козицький зазначив, що йому відомо багато фактів з біографії Данила Олександровича, які свідчать про його тісні зв’язки з людьми з російських спецслужб.

Так, у недавньому інтерв’ю т.в.о. керівника СБУ Василь Малюк повідомив, що за відправлення в Україну агентів російських спецслужб відповідальний «офіс» двох посадовців часів президентства Віктора Януковича – заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича та колишнього першого віцепре?мєра Андрія Клюєва. Під керівництвом цих двох осіб та в присутності кадрових співробітників П?ятої служби ФСБ РФ збирали інформацію про Україну.

Більше того, за даними британської розвідки, Сівкович був одним із членів «маріонеткового уряду», який Росія готувала після нападу на Україну. Проти нього також накладені санкції США.

Ви запитаєте, що Сівкович має до Гетманцева? А те, що Данило Олександрович 8 років був помічником Володимира Сівковича, депутата від «Партії регіонів», який співпрацює зі спецслужбами держави-агресора та зрадив свою країну! У 2017 році Данило Гетманцев хотів стати суддею, але Вища кваліфікаційна комісія суддів і Громадська рада доброчесності не пустили його на цю посаду саме через зв’язки з Сівковичем.

Тому у мене риторичне запитання – яке моральне право має Данило Гетманцев безпідставно звинувачувати когось у якихось зв’язках з ОПЗЖ, якщо левову частку свого життя він співпрацював зі зрадниками України?

– написав очільник Львівської ОВА.

Дуже неоднозначну роль Сівковича відзначає і журналіст Роман Малко.

Доволі неоднозначну роль відіграв Сівкович і під час Революції гідності. В грудні 2013 року, його, тодішнього заступника секретаря РНБО, та очільника КМДА Олександра Попова, Віктор Янукович особисто зняв з посад, звинувативши у перевищенні повноважень під час розгону Майдану. Такий крок можна розцінити як банальне перекладання відповідальності за злочин. Проте не виключено, що Сівкович і деякі персонажі справді діяли за спиною вайлуватого «проФФесора», виконуючи вказівки Кремля. До речі, і Попов, і Сівкович — офіцери КДБ СРСР у відставці. Перший прослужив у відомстві з 1982 по 1992 рік, а другий — з 1987 по 1993. Обидва звільнились, коли спецслужбу намагались українізувати, переформатовуючи із КДБ в СБУ, й обоє піднялися на вершечок влади саме тоді, коли в країні міцно вкоренився проросійський режим.

пише він для журналу Тиждень.

На минулому тижні головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов виступив на засіданні Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради щодо економічної безпеки з питання корупції та схем незаконного блокування податкових накладних, де навів докази причетності до цих схем Данила Гетманцева.

А сьогодні вийшов матеріал журналіста Богдана Буткевича, в якому він навів факти, що українські компанії, до яких має стосунок Гетманцев, постачали республіканській гвардії Ірану та силам аль-кудс запасні частини для літаків та зброю, чим порушують відповідні санкції США.

Ще одна підозріла деталь: свого часу СБУ накрило цілу мережу російських “зливних бачків” – анонімних телеграм каналів. І Гетманцев увійшов у “антирейтинг” лідерів думок, які робили репости у власні канали. Щонайменше 16 разів поширив кремлівські наративи.

А буквально за день до початку повномасштабного вторгнення Данило Гетманцев відстоював економічні звʼязки з росією:

В вопросе товарооборота с Россией проблема состоит в том, что мы между патриотизмом и математикой должны выбирать математику. Особенно в такие сложные времена… мы не должны принимать такие решения, которые будут вредить в первую очередь к нам

– пряма цитата політика.

- Advertisement -

Comments
Loading...