Business is booming.

Створений за підтримки Держкіно документальний фільм “Будинок зі скалок” не здобув перемогу на премії “Оскар”

500

Документальний фільм Сімона Леренга Вільмонта “Будинок зі скалок”, створений за підтримки Державного агентства з питань кіно України, не здобув перемогу на премії “Оскар” Американської академії кінематографічних мистецтв і наук.

Документальний фільм “Будинок зі скалок” (“A House Made of Splinters”) режисера Сімона Леренга Вільмонта, створений у копродакшені Швеції, Фінляндії, Данії та України, увійшов до переліку з п’яти номінантів “Оскара” в категорії “Кращий повнометражний документальний фільм”, однак не здобув перемоги на церемонії вручення премії, що відбулася в ніч із 12 на 13 березня в Лос-Анжелесі.

Фільм розповідає про групу соціальних працівників дитбудинку поблизу лінії фронту під час війни на Сході України.

- Advertisement -

Переможцем у номінації “Найкращий повнометражний документальний фільм” став фільм про російського опозиційного політика Олексія Навального – “Navalny”.

Серед інших номінантів у цій категорії були фільми: “Все, що дихає”, “Вулкан любові”, “Вся краса і кровопролиття”.

Як повідомлялося, 2019 року від України на премію “Оскар” було висунуто фільм Нарімана Алієва “Додому” (“Evge”), 2020-го – “Атлантида” Валентина Васяновича (“Atlantis”), 2021-го – “Погані дороги” Наталії Ворожбит, 2022-го – “Клондайк” Марини Ер Горбач.

За час незалежності Україна в різні роки понад 10 разів висувала фільми на премію “Оскар”, проте жоден із них не потрапив до списку номінантів.

- Advertisement -

Comments
Loading...