Business is booming.

У полтавського військкома виявлено необґрунтовані активи на 1,8 млн грн

7 582

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило в полтавського воєнкома необґрунтовані активи на 1,8 млн грн, повідомило агентство.

“НАЗК під час проведення моніторингу способу життя виявило в заступника начальника Полтавського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки ознаки набуття необґрунтованих активів на понад 1,8 млн грн”, – ідеться в повідомленні НАЗК у телеграм-каналі в середу.

Як повідомляється, встановлено, що “воєнком у травні 2023 року набув у власність автомобіль Toyota RAV4 вартістю майже 1,5 млн грн. Цього ж місяця його мати набула у власність квартиру у Полтаві за майже 2 млн грн. При цьому доходи, отримані нею та її чоловіком, не давали змоги здійснити таку покупку”.

- Advertisement -

“З урахуванням зібраних під час здійснення моніторингу способу життя матеріалів Національне агентство дійшло висновку, що цю квартиру площею 97,7 кв. м було придбано за кошти воєнкома. Різниця між вартістю набутого майна та законними доходами родини становить понад 1,8 млн грн”, – зазначено в повідомленні.

Матеріали моніторингу способу життя стосовно посадовця передано до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури для вирішення питання щодо звернення до суду з позовом про визнання активів необґрунтованим та стягнення їх у дохід держави за ст. 290 Цивільно-процесуального кодексу України.

- Advertisement -

Comments
Loading...