Business is booming.

Аналоги Humvee, MaxxPro і M113 на полі бою: ексклюзивне відео бою спецпідрозділу Сил оборони

4 517

Бійці Сил оборони України завадили ворожій ДРГ зайти в тил до наших військ

У розпорядженні Defense Express опинилося відео бою одного зі спецпідрозділів Сил оборони України, в якому наші військові використовують саморобні аналоги американського бронеавтомобіля HMMWV (Humvee) та бронетранспортерів MaxxPro і M113 під назвами “Характерник”, “Сікач” та “Лис” відповідно.

- Advertisement -

Бій проходив проти ворожої диверсійно-розвідувальної групи. Як стверджує джерело, яке надало відео, подія відбулася в середині лютого на Запорізькому напрямку.

"Характерник" — аналог Humvee
“Характерник” — аналог Humvee

Ворог мав намір зайти у тил до наших військ, але його вчасно виявили з розвідувального безпілотника. На перехоплення групи висунувся український підрозділ, підсилений бронетехнікою.

Як відзначає джерело, нашим захисникам вдалося без втрат витиснути ворога на окуповані території. Чи є втрати у російського окупаційного війська під час цього бою — не повідомляється.

"Сікач" є аналогом бронетранспортера MaxxPro
“Сікач” є аналогом бронетранспортера MaxxPro

Минулого місяця у виданні OBOZ.UA розповідали, що деякі підрозділи Сил оборони України через дефіцит бронетехніки використовують на полі бою аналоги різних американських машин — йдеться про кустарне виготовлення техніки з темпом по п’ять машин на місяць. На кадрах демонструвався броньований автомобіль “Характерник”, який є аналогом легендарного бронеавтомобіля HMMWV або Humvee, а також “Сікач”, який візуально нагадує колісний бронетранспортер MaxxPro.

А раніше у цьому місяці Головне управління розвідки Міноборони України в одному зі своїх повідомлень розповідало, що під час оборонної операції на Авдіївському напрямку “розвідники використовували зокрема бойові бронь

- Advertisement -

Comments
Loading...