Business is booming.

Російські пропагандисти поширили фейк про потрапляння Кирила Буданова в полон

1 037

Російські пропагандисти не припиняють поширювати дезінформацію, зокрема щодо Кирила Буданова, Керівника Головного управління розвідки Міністерства оборони України. За інформацією Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, з’явились фейкові повідомлення про його нібито полон після обстрілу позицій Збройних сил України.

Брехня: після масштабного ракетного удару по позиціях ЗСУ, повідомлялося про ліквідацію однієї з важливих українських фігур. Пізніше з’ясувалось, що це був голова ГУР Буданов і він був узятий у полон військовими рф. Новину про це пишуть кремлівські «z-воєнкори».– розповідають про новий фейк у Центрі.

- Advertisement -

Цей випадок не єдиний у своєму роді, адже в минулому росіяни вже використовували подібні методи для поширення брехні. Для створення більш переконливого наративу, зокрема цього разу, вони застосували діп-фейк технології, намагаючись візуалізувати свої твердження за допомогою оброблених зображень Буданова.

Зазначимо також, що подібний фейк вже тиражувався в жовтні 2023 року, що свідчить про цілеспрямовану кампанію з дискредитації українських військових лідерів з боку російських медіа.

- Advertisement -

Comments
Loading...