Business is booming.

Дрони ГУР Magura V5 вразили російські катери типу “Тунець”

2 111

У ніч проти 30 травня на тимчасово окупованому Кримському півострові лунали вибухи. Джерела InfoLight.UA у Силах безпеки та оборони повідомили, що внаслідок операції Головного управління розвідки України (ГУР) було уражено катер російських загарбників типу КС-701 “Тунець”.

За даними пропагандистських Telegram-каналів, близько 02:30 окупанти зупиняли рух транспорту через Керченський міст. Місцеві жителі Керчі повідомляли, що над мостом було чути близько 10 вибухів.

Пізніше кримський “чиновник” Олег Крючков заявив, що цієї ночі було пошкоджено два пороми – залізничний і автомобільний. Проте співрозмовник InfoLight.UA не зміг підтвердити ураження поромів, але підтвердив пошкодження катера КС-701 “Тунець”.

Згодом Головне управління розвідки МОУ на своїх ресурсах опублікувало деталі операції. Повідомляється, що 30 травня 2024 року спецпідрозділ ГУР МО України “Group 13” за допомогою українських ударних морських дронів Magura V5 вчергове успішно атакував корабельно-катерний склад держави-агресора в тимчасово окупованому Криму.

Також опубліковано відео.

Успішна спецоперація стала можливою завдяки підтримці глобальної платформи United24. З метою знешкодження ударних морських дронів на підході до бухти Вузька російські окупанти в Криму 32 рази піднімали в небо бойову авіацію, зокрема літаки Су-27/30/35, МіГ-29, Бе-12, Ан-26 та гелікоптери Ка-27/29 і Мі-8. Також загарбники хаотично застосовували стрілецьку зброю та 30-мм гармати.

Попри всі перешкоди, спецпризначенці ГУР МО України успішно виконали бойове завдання: внаслідок удару було знищено два катери росії – за попередніми даними, швидкісних транспортно-десантних КС-701 “Тунець”.

Інформація оновлюється.

Нагадаємо, що з початку 2024 року спецпідрозділ “Group 13” за допомогою ударних морських дронів Magura V5 вже знищив російські ракетний корабель “Івановець”, великий десантний корабель “Цезар Куніков”, корвет “Сєрґєй Котов” та швидкісний патрульний катер “Манґуст”.

Довідка “Тунець” – дизельний катер з алюмінієвим корпусом, призначений для роз’їзних робіт або патрульних поїздок, відпочинку на воді. Довжина – 8,8 м, ширина – 2,5 м, пасажиромісткість – до шести осі

Comments
Loading...