Business is booming.

Google закриє свою соціальну мережу Google+ у серпні 2019 року

219

Американська корпорація Google закриє свою соціальну мережу Google+ у серпні 2019 року. Таке рішення ухвалили через непопулярність соцмережі, а також проблеми з безпекою, повідомив Reuters.

Як заявив Google, сьогодні близько 90% користувачів Google+ проводять у соцмережі лише п’ять секунд. Пошуковий гігант ухвалив рішення закрити сервіс через «низький рівень використання» для простих користувачів, але залишити версію для корпоративних клієнтів.

Google пообіцяв перетворити Google+ на «захищену корпоративну соціальну мережу» і розробити нові функції для бізнес-користувачів.

- Advertisement -

Акцент на безпеці не здається дивним з огляду на масовий витік даних.

Пошуковий гігант підтвердив, що в березні 2018 року було зафіксовано витік персональних даних понад 500 тис. користувачів Google+. Через системну помилку доступ до детальних даних профілів отримали сторонні розробники – близько 438 додатків.

У Google стверджують, що не знайшли зловживань даними користувачів або зломів кібербезпеки, тому усунули помилку в березні й вирішили не повідомляти користувачам.

Reuters упевнений, що пошуковий гігант боявся потрапити під вогонь через скандал навколо Facebook і британської аналітичної компанії Cambridge Analytica, яка зберігала і аналізувала дані близько 87 млн ​​користувачів Facebook без їх відома.

- Advertisement -

Comments
Loading...