Business is booming.

YouTube запускає новий продукт – Super Stickers

259

Нововведення дозволить блогерам більше заробляти на стрімах за допомогою наліпок-донейтів. Поступово YouTube все більше нагадує Twitch, пише Токар.ua.

Ще влітку стало відомо, що YouTube планує додати декілька нових інструментів, які допоможуть відеоблогерам більше заробляти. Одним з них був Super Chat – інструмент, за допомогою якого можна закріпити коментар під час стріму сплативши певну суму блогеру. Чим більша сума — тим довше часу протримається коментар.

Super Stickers

- Advertisement -

Аналогічний інструмент є й у Twitch. Називається він «Cheering», що перекладається як «підтримка/схвальний вигук/оплески»

Користувачі схвалили нововведення і активно закріплюють коментарі. Компанія звітує, що 100 000 каналів використовують Super Chat, а деякі навіть заробляють по 400$ на хвилину. 

Але, на жаль, є люди, які готові платити, аби тільки образити відеоблогера. Наприклад, пишуть якісь огидні слова чи висловлюють антисемітські настрої. Якщо власник каналу видалить такий коментар, то відповідна сума перераховується на благодійність. Звернувши на це увагу, відеохостинг вирішив додати стрімерам іншу можливість заробити – Super Stickers. 

Днями цей інструмент став доступний у 60 країнах для повнолітніх блогерів, які вже монетизують свій канал та мають більш ніж 1000 підписників.

Деякі наліпки з вже доступних

На сьогодні наліпки крім англійської, доступні ще і японською, французькою, португальською та корейською мовами. Якщо ви маєте преміум підписку — для вас перша наліпка безкоштовна. Для інших користувачів ціна починається з 2$, а далі — скільки забажаєте. Але є обмеження: на коментарі та наліпки (разом) не можна витрачати більше ніж 500$ на день або 2000$ на тиждень. До того ж, наліпки вартістю менше 5$ не закріплюватимуться в чаті. 

Зацікавлені? От інструкція як придбати суперналіпку.

Super Stickers

Такий подарунок зробили розробники користувачам з YouTube Premium

Зараз обрати можна між вісьмома наборами наліпок, п’ять з яких анімовані. Вони йдуть разом з унікальними повідомленнями, які допомагатимуть шанувальникам комунікувати з блогерами. Компанія планує випустити найближчим часом більше варіантів суперстікерів.

- Advertisement -

Comments
Loading...