Business is booming.

Найбільш очікувані кінопрем’єри з 11 по 30 листопада

258

Аутсайдери (Ford v. Ferrari)

Джеймс Менґолд, котрий зняв останній фільм про Росомаху – «Логан», підготував реальну історію про протистояння Форда і Феррарі. У 1966 році компанія «Форд» спробувала кинути виклик своїм червоним конкурентам на полі автоперегонів.

Завдяки автоконструктору-новатору Керроллу Шелбі та британському гонщику Кену Майлзу у американців з’явися реальний шанс перемогти італійців у 24-годинній гонці на витривалість у французькому Ле-Мані. Для цього потрібно було всього-на-всього збудувати з нуля ідеальний автомобіль.

- Advertisement -

Шелбі та Майлза зіграли лауреати премії «Оскар» Крістіан Бейл та Метт Деймон. Джон Бернтал виконав роль президента «Форд» Лі Якокки, а Трейсі Леттс зіграв самого Генрі Форда ІІ.

  • На нас чекає дві з половиною години драматичного протистояння
  • Дивитися любителям автомобільної історії
  • В кінотеатрах з 14 листопада

Крижане серце II (Frozen II)

Продовження анімаційної історії Disney 2013 року про пригоди сестер Ельзи та Анни. Мультфільм 2013 року з бюджетом у 150 млн доларів зібрав у світовому прокаті близько 1,3 млрд, так що в появі другої частини ніхто не сумнівався.

У всесвіті мультфільму минуло три роки, і над королівством нависла нова загроза. Сестри-героїні, Крістоф, його вірний олень Свен і завжди радісний сніговик Олаф мають вирушити на північ королівства, де вони дізнаються таємницю магічних здібностей Ельзи.

  • На нас чекає анімаційна пригода для всієї родини
  • Дивитися глядачам з дітьми
  • В кінотеатрах з 21 листопада

Ідеальна брехня (The Good Liar)

Шахрай зі стажем Рой Кортні знайомиться в мережі з багатою вдовою Бетті Макліш. Зачарувавши жінку він досить швидко проникає в її життя та житло.

Проте Рой з подивом виявляє, що і вона йому небайдужа. І те, що повинно було б стати черговим шахрайством, перетворюється на найнебезпечнішу прогулянку над прірвою в його житті.

Так звучить синопсис нового фільму Білла Кондона, головні ролі в якому виконали Гелен Міррен та Ієн Маккеллен. До речі, Кондон вже знімав Маккеллена у «Містері Холмсі» кілька років тому, так що варто очікувати якісний перфоманс.

  • На нас чекає яскравий дует британських легенд театральної та кіносцени.
  • Дивитися поціновувачам детективних драм
  • В кінотеатрах з 21 листопада

Мідвей (Midway)

Новий епічний історичний екшн від Ролана Еммеріха. В центрі сюжету – Битва за атол Мідвей 4-7 червня 1942 року між американськими ВМС та  об’єднаним флотом Японії.

Історики називають битву за Мідвей найвизначнішою морською баталією сучасності. Вона стала поворотним моментом у війні на Тихому океані, адже японський флот втратив 4 авіаносці і 228 літаків зі своїми найкращими пілотами.

Еммеріх розповість цю історію від лиця командувачів та рядових солдат. Знаючи вміння режисера працювати з розмахом (за його плечима «Годзiлла» та «День незалежностi»), битва має вийти дійсно епічною.

  • На нас чекає масштабна морська баталія
  • Дивитися любителям військових фільмів
  • В кінотеатрах з 21 листопада

21 міст (21 Bridges)

Джо та Ентоні Руссо після приголомшливих «Месників» вирішили спродюсувати щось менш масштабне. Хоча сюжет нового фільму й намагається вразити. Подумайте лишень, нью-йоркські копи перекривають всі в’їзди й виїзди на Мангеттен, місце, де б’ється фінансове серце США і не тільки.

Це ініціатива опального поліцейського Андре Девіса. Він намагається зловити двох вбивць поліцейських, котрі щойно скоїли злочин у центрі Нью-Йорка. Батько Андре, теж правоохоронець, загинув на службі, відтоді парубок готовий на все, аби покарати тих, хто стріляє в копів.

Головну роль у фільмі виконав Чедвік Боузман. Також у касті значаться Тейлор Кітч, Сієна Міллер, Дж. К. Сіммонс. Проте побоювання викликає режисер Браян  Кірк, в чийому творчому доробку лише серіали, включаючи три епізоди «Гри престолів». Будемо сподіватися, що перекриття 21-го мосту, 3-х річок та 4-х тунелів дозволить створити необхідний градус драматизму.

  • На нас чекає екшн з драматичним лейтмотивом
  • Дивитися любителям бойовиків
  • В кінотеатрах з 28 листопада

Абатство Даунтон (Downton Abbey)

Культовий британський драматичний серіал 2010-2015 рр. отримає продовження у вигляді повнометражного фільму. Дія відбувається у Великобританії в 1927 році, коли король Георг V з дружиною Марією вирішив навідатися в заміський особняк сім’ї Кроулі в Йоркширі.

Знайомі з тематикою глядачі вже зрозуміли, які непрості приготування передують подібному візиту. При цьому інтриги, скандали, розслідування ніхто не відміняв.

Режисером виступив Майкл Енглер, котрий трудився і над оригінальним серіалом. Сценарист теж не змінився, Джуліан Феллоуз обіцяє нам інтригуючий сюжет з любовними історіями та тонким британським гумором.

  • На нас чекає продовження культової саги
  • Дивитися любителям придворних інтриг
  • В кінотеатрах з 28 листопада

Ціна правди (Gareth Jones)

Під кінець осені нас очікує гучна прем’єра копродукції Польщі, України та Великобританії. Заснована на реальних подіях стрічка розповідає історію молодого британського репортера Ґарета Джонса (Джеймс Нортон), що став чи не головним іноземним свідком Голодомору 1932-33 років.

Герой фільму має на власні очі побачити правду про побудову «радянської утопії». Попри смертельну загрозу зі сторони спецслужб СРСР журналіст проводить власне розслідування. Крок за кроком він розкриває правду про трагедію українського народу: Голодомор, цензуру, змову та масові репресії.

Саме робота Ґарета Джонса стала підґрунтям для роману «Колгосп тварин» Джорджа Орвелла. Окрім Джеймса Нортона у фільмі знялись Ванесса Кірбі та Пітер Сарсгаард, серед українських виконавців – Яків Ткаченко, Олег Драч, Анна Шайдюк та Анастасія Чала.

Міжнародна прем’єра фільму відбулась на Берлінському кінофестивалі у лютому цього року, а прем’єра в Україні назначена на 28 листопада в рамках фестивалю «Нове британське кіно». На відкритті картину представить її творець – режисерка Аґнєшка Голланд.

  • На нас чекає історична драма за реальними подіями
  • Дивитися на підтримку вітчизняного кіно
  • В кінотеатрах з 28 листопада

Фестиваль «Нове британське кіно»

Щорічна серія прем’єрних кінопоказів та спецпроєктів, присвячених кращим новим фільмам Великобританії пройде в Києві у 19-й раз. Крім фільму відкриття «Ціна правди» глядачі зможуть побачити призерів Канн, а також лідерів британських премій і фестивальні хіти.

З Каннського кінофестивалю до нас завітає нова робота ветерана британського кіно Кена Лоуча «Вас не було на місці». Гостросоціальна драма розповідає про сім’ю простого кур’єра, яка намагається звести кінці з кінцями в сучасній Англії.

Також з програми Канн покажуть науково-фантастичну драму «Малюк Джо». Стрічка Джессіки Гауснер розповідає про корпорацію, що займається виведенням нових видів рослин. Вирощені квіти здатні позбавляти людей депресії. Ось тільки яка ціна щастя, подарованого таким способом? Емілі Бічем, котра зіграла головну героїню, отримала в Каннах премію за кращу жіночу роль.

Крім цього зацікавити глядачів можуть дві документальні стрічки: «Дієго Марадона» про зірку світового футболу і «Вони не постаріють» – остання робота Пітера Джексона, в основу якої лягли архівні кадри Першої світової війни. Їх реставрували, розфарбували і озвучили, вийшов унікальний продукт.

  • На нас чекає найкраще з нового британського кіно
  • Дивитися цінителям європейського кінематографа
  • В столичному кінотеатрі «Жовтень» з 28 листопада

Дмитро Сидоренко, кінокритик.
Джерело: Kyiv Maps

- Advertisement -

Comments
Loading...