Business is booming.

Ткаченко розповів про проєкти МКІП з підтримки кіно

282

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко вітає кінематографістів з професійним святом та обіцяє продовжувати підтримку українського кіно. 

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у його дописі у Фейсбуці.

«Вітаю з Міжнародним Днем кіно… Кіно – це командна робота. Режисери, оператори, художники-постановники, продюсери, актори, сценаристи, монтажери, художники з костюмів, композитори…Усі ви – творці кіно. Якщо одного із цих гвинтиків у величезному механізмі кінематографу немає – страждає весь проєкт», – написав міністр.

- Advertisement -

Він запевнив, що у МКІП продовжуватимуть підтримувати українське кіно.

«Нещодавно запрацювали кеш-рібейти, оновлено правила конкурсного відбору для наступних пітчингів. Не відстаємо і в Eurimages, де, завдяки вам, вже маємо кілька перемог», – зазначив Ткаченко.

Крім того, він зауважив, що наступного року планують реалізувати плани з міжнародного співробітництва. «Зокрема, залучити ще більше зарубіжних проєктів до зйомок на наших локаціях, а також дати «Камера! Мотор» першим зйомкам у рамках ратифікованої угоди з Канадою», – зауважив Ткаченко.

Міністр також обіцяє наступного року завершити процедуру приєднання України до конвенції Ради Європи з кінематографічної копродукції.

28 грудня відзначають Міжнародний день кіно – професійне свято кінематографістів усього світу.

- Advertisement -

Comments
Loading...