Business is booming.

Заяви Зеленського про інвестиційний клімат в Україні не відповідають дійсності – позиція експерта

3 009

Україна стане привабливою для інвесторів і комфортною для життя, якщо забезпечить громадянам свободу, порядок та безпеку. Про це заявив Президент Володимир Зеленський в ефірі програми «Право на владу» на телеканалі «1+1», йдеться на сайті Президента України. Проте ці слова абсолютно не відповідають дійсності, вважає директор Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД ім. О. Никонорова Сергій Пархоменко.

Виголошені вони були якраз напередодні візиту в США, де Зеленський має зустрітися зі своїм колегою Джо Байденом. Озвучуючи свою заяву, президент України або свідомо брехав, або ж реально демонстрував, наскільки він не в темі щодо ситуації з іноземними інвесторами.

Адже протягом літа провідні світові, не кажучи вже про українські, ЗМІ облетіла інформація, як Ігор Коломойський, на каналі якого він і зробив вищенаведену заяву, намагається забрати бізнес канадського інвестора Майкла Юрковича, як олігарх не дає підключитися сонячній електростанції Майкла в Нікополі до електромережі, здійснюючи таким чином тиск на підприємство, залишаючи його без прибутку, а працівників – без зарплати.
Проти Коломойського в США ведеться розслідування й, очевидно, про це Зеленський не може не знати. Не виключено, що на ситуацію з Юрковичем українській делегації напряму можуть вказати американські колеги, які цілком в темі, адже про Коломойського та Юрковича писали ЗМІ і США, і Канади.

– пише він в статті на сайті Центру ОПАД.

“Якщо дійсно президента так хвилює інвестиційна привабливість України, то в ситуації з Юрковичем і компанією TIU Canada Зеленський точно мав би сказати наступне: “Коломойський отримає по руках!”. Але поки що про це від президента – ані пари з вуст” – вважає експерт.

- Advertisement -

Нагадаємо, що ми вже писали про цю ситуацію: Блокування підприємством Ігоря Коломойського канадського інвестиційного проекту в Нікополі викликало потужний міжнародний резонанс

- Advertisement -

Comments
Loading...