Business is booming.

Блокування підприємством Ігоря Коломойського канадського інвестиційного проекту в Нікополі викликало потужний міжнародний резонанс

7 592

На початку 2018 році в Нікополі було відкрито сонячну електростанцію, споруджену за кошт іноземних інвесторів з Канади. А саме – канадця українського походження Майкла Юрковича. Сам по собі випадок безпрецедентний, адже на пальцях однієї руки можна полічити іноземних інвесторів з-за Атлантичного океану, які вклали свої кошти в українську економіку. Ця електростанція в Нікополі дійсно стала свого роду інвестиційним проривом. Все змінилося з приходом до влади Зеленського. Вже в серпні 2019 р., після дострокових парламентських виборів, в ЗМІ з’явилися матеріали замовного характеру проти Юрковича і його інвестпроекту. А потім електростанції… обрізали електропостачання. В обхід закону. Рука підлеглих Ігоря Коломойського з заводу феросплавів, що існував по сусідству з електростанцією Юрковича. Олігарх дивився на електростанцію як на ласий шматок і тому спочатку почав вимагати продати її, а потім перейшов до шантажу й незаконних дій” – пише в своїй статті директор Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД Сергій Пархоменко.

Чиатйте по темі: Співзасновник адвокатського бюро OK Legal Микола Ореховський про боротьбу в суді канадської компанії TIU Canada проти Нікопольського Заводу Феросплавів Коломойського

І наводить приклади публікацій на цю тему в провідних світових медіа.

- Advertisement -

“Буквально 5 липня в світ вийшов відеоматеріал про рейдерські дії Коломойського щодо Юрковича в BNN Bloomberg. Це ЗМІ є одним з ключових видань Канади, яке висвітлює події в світовій економіці. Можна не сумніватися, що після цієї публікації канадські компанії 10 разів подумають, чи заходити їм на український ринок. І не лише канадські. 

Незадовго до цього було надруковано публікацію у провідному угорському виданні Telex, трохи раніше – в бельгійському New Europe, а також у топовому польському ЗМІ WGospodarce під дуже промовистою назвою «Хто тероризує бізнес в Україні?». Також протягом весни-літа 2021 р. про переслідування бізнесу Юрковича написали канадські та американські видання – Maclean’s, Голос Америки, Cision PR Newsware і The Wasington Times. Більше того, в матеріалі The Wasington Times автор називає Коломойського прямою загрозою подальшої інтеграції України в НАТО.”

Після цього всього в Україну банально ніхто не захоче вкладати свої кошти, а це – удар по економіці й по обороноздатності країни. Звідки візьмуться кошти для оборонного бюджету? Знову з малого бізнесу будемо останні копійки витрясати? Так цих копійок ні на що не вистачить. Так ми скотимося до рівня 2014 року і то дуже швидкими темпами.

Тож, знищуючи конкурента в рейдерський, та що рейдерський – у відверто бандитський спосіб, Коломойський неприховано підігрує державі-агресору. 

– підсумовує відомий експерт Сергій Пархоменко.

Додамо також, що ми писали, що Майкл Юркович, підприємець українського походження з Канади та інвестор записав відеозвернення до Президента України Володимира Зеленського. Причиною цього кроку стало те, що вже понад рік роботу одного з підприємств в Україні, в яку він вклав близько 70 мільйонів доларів, заблоковано через бажання Ігоря Коломойського забрати його за безцінь.

Читатайте також: “Ми втрачаємо Нікополь?!”: з’явилися нові факти щодо деградації колись потужного промислового центру

- Advertisement -

Comments
Loading...