Business is booming.

Суд у справі TIU Canada проти Нікопольського заводу феросплавів: активісти закликають підтримати канадського інвестора

1 509

8 вересня о 10:30 під час засідання Північного апеляційного господарського суду відбудеться акція проти рейдерської атаки Коломойського на компанію канадського інвестора українського походження Майкла Юрковича TIU Canada. Юркович судиться з Нікопольським заводом феросплавів олігарха Коломойського через незаконне перешкоджання роботі сонячної електростанції компанії. Про це повідомляє “Поштар” з посиланням на Рух опору капітуляції.

Ми писали, що 6 вересня перед засіданням у справі щодо мільярдного штрафу Антимонопольного комітету накладеного на паливний бізнес Ігоря Коломойського, яке відбулося сьогодні в Господарському суді міста Києва, відбувся брифінг, на якому було заявлено про старт кампанії #СтопБеня. На ньому було заявлено про початок кампанії, яка має на меті позбавити Ігоря Коломойського впливу на державні інституції та можливості “з повітря” заробляти за рахунок всіх громадян держави. На брифінгу, виступили, зокрема, екснародні депутати Андрій Левус та Ігор Лапін з Руху опору капітуляції, Ганна Гопко з мережі АНТС та один з лідерів партії Демократична сокира Юрій Гудименко.

Також ми писали, що блокування підприємством Ігоря Коломойського канадського інвестиційного проекту в Нікополі викликало потужний міжнародний резонанс.

- Advertisement -

На початку 2018 році в Нікополі було відкрито сонячну електростанцію, споруджену за кошт іноземних інвесторів з Канади. А саме – канадця українського походження Майкла Юрковича. Сам по собі випадок безпрецедентний, адже на пальцях однієї руки можна полічити іноземних інвесторів з-за Атлантичного океану, які вклали свої кошти в українську економіку. Ця електростанція в Нікополі дійсно стала свого роду інвестиційним проривом. Все змінилося з приходом до влади Зеленського. Вже в серпні 2019 р., після дострокових парламентських виборів, в ЗМІ з’явилися матеріали замовного характеру проти Юрковича і його інвестпроекту. А потім електростанції… обрізали електропостачання. В обхід закону. Рука підлеглих Ігоря Коломойського з заводу феросплавів, що існував по сусідству з електростанцією Юрковича. Олігарх дивився на електростанцію як на ласий шматок і тому спочатку почав вимагати продати її, а потім перейшов до шантажу й незаконних дій” – писав в своїй статті директор Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД Сергій Пархоменко.

Читайте по темі: “Ми втрачаємо Нікополь?!”: з’явилися нові факти щодо деградації колись потужного промислового центру

- Advertisement -

Comments
Loading...