Business is booming.

Ігор Коломойський хоче перенести справу TIU Canada в ручний суд

1 322

Сьогодні, 8 вересня, біля будівлі Північного апеляційного господарського суду на вул. Шолуденка 1-а в Києві почалася акція, учасники якої виступають проти рейдерської атаки Ігоря Коломойського на компанію канадського інвестора українського походження Майкла Юрковича TIU Canada. Акція відбувалася під час судового засідання, на якому вже мало бути ухвалено рішення за участі активістів Руху опору капітуляції, Демократичної сокири та небайдужих громадян.

Але 7 вересня представники Ігоря Коломойського подали апеляцію на рішення суду першої інстанції, який вони ж свого часу і виграли. В апеляційній скарзі вони просять скасувати це рішення і перенести розгляд справи в Господарський суд Дніпропетровської області. При цьому, крайній термін подання апеляції минув ще в лютому. Тоді початкове рішення суду оскаржила тільки компанія TIU Canada, вимагаючи захистити свої права на відновлення роботи електростанції. Тепер же сторона олігарха вирішила вдатися до юридичного маневру для затягування розгляду справи і саме звернулася зі скаргою. Подати апеляцію після закінчення терміну можна лише з поважних причин. Юристи Коломойського назвали причинами пандемію коронавірусу і нестачу грошей для сплати судового збору.

Відповідно, учасники сьогоднішньої акції, дізнавшись про рішення суду, припустили, що в справу здійснюється зовнішнє втручання та тиск на суддей.

- Advertisement -

Як відомо, український олігарх має давні і міцні з в’язки з Андрієм Смирновим, який є заступником голови Офісу президента і опікується на своїй посаді правовою політикою, правоохоронною діяльністю та судовою системою. ЗМІ писали про те, як він безпосередньо «приклав руку» до відправки на приватизацію комунальної Аульської хлорпереливної станції, чим зробив Ігоря Коломойського монополістом на ринку виробництва хлору для очищення води.

Також Андрій Смирнов відомий своєю дружбою з Андрієм Портновим та захистом в судах одіозних регіоналів Олександра Єфремова і Олени Лукаш. Також свого часу він потрапив в скандал, коли були оприлюднені записи, на яких людина з голосом, схожим на його, здійснювала тиск на тодішнього керівника ДБР Романа Трубу.

Ми писали, що Одного із заступників голови ОПУ Андрія Смирнова можуть звільнити через конфлікт із Татаровим і Єрмаком — ЗМІ. Можливо саме тому справу переносять в більш зручний для Коломойського Дніпро.

Читайте також: Під стінами Господарського суду Києва презентували кампанію #СтопБеня

Вас також може зацікавити: В мережі обурилися неповагою інтернет-платформи Розетка до української мови

- Advertisement -

Comments
Loading...