Business is booming.

28 жовтня в Україні відкривають тестову зону технології 5G

3 575

28 жовтня в Україні відкривають тестову зону технології 5G — 5G Lab, що є спільним проєктом Міністерства цифрової трансформації, Vodafone Україна, Huawei Ukraine та UNIT.City. Про це повідомляє пресслужба міністерства.

У Мінцифри уточнили, що тестова лабораторія 5G працюватиме на базі технологічного парку UNIT.City і буде доступна цілодобово за попереднім записом як резидентам технопарку, так і усім охочим.

Наразі в Україні діє стандарт зв’язку 4G. У листопаді 2020 року Кабінет міністрів ухвалив постанову, яка дозволить звільнити частоти, раніше зайняті радіо- та телемовленням, для 4G інтернету в сільських регіонах. В уряді повідомили, що у 59% населених пунктів України люди досі не мають доступу до широкосмугового інтернет-підключення через оптоволоконні мережі. Як наслідок, для 3,5 мільйонів українців, що проживають в цих населених пунктах, найбільш перспективним шляхом доступу до інтернету залишаються мобільні мережі.

- Advertisement -

Утім, у світі активно впроваджується технологія 5G зв’язку, що викликає активний спротив прихильників теорій про “чіпізацію населення” і поширення коронавірусу через вежі 5G зв’язку.

- Advertisement -

Comments
Loading...